16.06.2010

Hepimiz Kuzey Kore'liyiz!

Dünya Kupası'nın 5. gününe büyük bir umut ile başlamıştım. Geride kalan 4 günde oynanan 11 maçta sadece 18 gol atılmış ve sadece Almanya'nın maçında keyif almıştık.

Portekiz - Fildişi Sahilleri maçında da Hollanda'da, İngiltere'de, Arjantin'de uğradığımız hayal kırıklarından birine uğradık. Bir yanda C.Ronaldo, Deco, Simao, diğer taraftar Kalou, Gervinho, Keita, Drogba var dedik ve televizyonun başına çok keyifli bir maç beklentisi ile oturduk.

Artık iyiden iyiye lanetli oldığuna inandığım bu Dünya Kupası'nda Fildişi-Portekiz maçı da diğerleri gibi sıkıcıydı. Akllarda kalan C.Ronaldo'nun Manchester United forması ile Porto'ya attığı goldekine benzer vuruşunun yan direkte patlaması, zaman zaman Gervinho'nun ani çıkışları ve oyuna 83'te giren Keita'nın son 5 dakikada yaptıkları kaldı. Maç ise 0-0 bitti.

Artık turnuvanın şerefini kurtaracak 2 takım kalmıştı; Brezilya ve İspanya.

Sambacıların Kuzey Kore ile oynayacağı maçtan farklı bir sonuç bekliyordum. Ama Kuzey Kore bizi o kadar şaşırtı ki eminim benim gibi birçok futbolsever bu maçta Kuzey Kore'yi desteklemiştir. Hele Kuzey Kore'nin son dakikalarda attığı gole Türkiye gol atmış kadar sevinen bir çok insan olmuştur.

Maicon'un golü normal insanın atabileceği bir gol değil. Aslında Inter'de buna benzer gollerini hatırlıyorum ama yinede bu kadar dar açıdan bu şekilde attığı bir gol yoktur. Maicon'un golünde pası veren Elano ise maçın en iyi oyuncusu Robinho'nun Xavivari asistini gole dönüştürerek biz G.Saraylıları çok sevindirdi ilk maçında.

Belki Brezilya'nın futbolu beklentilerin altındaydı. Belki Kaka ve Luis Fabiano gibi çok şey beklenen isimler maçta çok pasif kaldı. Ama Kuzey Kore'nin bu maçtaki direnişi, zaman zaman çok cesaretli bir şekilde Brezilya kalesine yüklenmesi ve hatta golü bulması bu turnuvada unutmayacağım maçlardan biri olmasına sebep olacak.

Ayrıca milli marş söylenirken gözyaşlarına hakim olamayan Jong Tae-se abimize saygılarla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails