17.08.2010

Anelka'ya 18, Evra'ya 5 Maç Ceza!

2010 Dünya Kupası'na 8 sene önceki Dünya Kupası'nda olduğu gibi gruplarda galibiyet bile alamadan veda eden Fransa'da turnuva sırasında Anelka milli takımdan kovulmuştu.

Fransa'nın grupta oynadığı 2. maç olan Meksika maçının devre arasında teknik direktör Domenech'e küfür eden golcü oyuncu hocası tarafından 2. yarıda sahada yer almamış ve yerini Gignac'a bırakmıştı. Durumdan haberdar olan Fransa Futbol Federasyonu da Meksika maçının ertesi sabahında Anelka'yı milli takım kampından göndermişti.

Domenech'ten hiç hazzetmeyen Fransa milli takımının oyuncuları kaptan Evra'nın önderliğinde gruptaki son maç olan Güney Afrika maçı öncesi Anelka'ya destek verme amacı ile antremanı boykot ederek katılmama kararı almışlardı.

Bugün ise Fransa Futbol Federasyonu başta Anelka olmak üzere birçok Fransız futbolcu hakkında yaşanan olayların faturasını kesmiş.

En ağır cezayı alan isim şüphesiz Anelka oldu. Tam 18 milli maçtan men edilen 31 yaşındaki futbolcu muhtemelen milli takım kariyerine veda edecek.

2010 Dünya Kupası'nda Fransa'nın kaptanlığını yapan Evra'ya 5, yıldız oyuncu Ribery'e 3, Lyon'un orta saha oyuncusu Jeremy Toululan'a ise 1 maç ceza verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails