20.08.2010

Anfield Road'un Türk Kahramanı: Onur Kıvrak!



Arkadaş ortamlarında her zaman söylerim. Türkiye'de en beğendiğim kaleci Trabzonsporlu Onur diye. Türkiye'deki birçok insanın dikkatini geçen sezon ligin son haftasında Fenerbahçe
ile oynanan maçta yaptığı kurtarışlarla çekti.

Ama benim için Onur'un en iyi performanslarından biri Fenerbahçe maçı değil. 26 Nisan'da oynanan ve Eskişehirspor'un Trabzonspor'u son dakikada yendiği maç. Trabzonspor'un 65 dakika 10 kişi oynadığı maçta Onur tek başına Eskişehirspor ataklarına direnmişti. Ta ki son saniyede gelen Ümit Karan'ın golüne kadar.

Eskşehirspor-Trabzonspor maçı ile Yunanistan-Nijerya maçları bu nedenle birbirine çok benzer. Dünya Kupasında'da Nijerya kelecisi Enyeama 10 kişi kalan ülkesin adına tek başına direnmiş, 8 tane %100'lük net gol pozisyonlarını önlese de yenilgiyi engelleyememişti.

Dün gece UEFA Avrupa Ligi maçında Trabzonspor deplasmanda Liverpool önündeydi. Diğer 3 temsilcimize nazaran en az şans verilen takımdı Bordo-Mavili ekip. Hatta kimilerine göre Beşiktaş gibi hezimete uğrama ihtimali vardı. Ama onlar Trabzonspor kalesinde Onur'un olduğunu unutmuşlardı.

45. dakikada Babel'in golüne engel olamasa da maçta yaptığı kurtarışlar ile maça damgasını vurdu 23 yaşındaki kaleci. 52. dakikada Joe Cole'un penaltısını kurtaran Onur, maç içinde Liverpool'un kaleyi bulan 6 şutunda golü engelledi.

34 yıl önce aynı kalede yer alan ve şu an hocası olan Şenol Güneş'le aynı ruhu taşıyarak onu mahcup etmeyerek. Bu turu Onur sayesinde geçerlerse eğer Trabzonspor'da kalması çok zor olabilir ama bana göre Türkiye'nin şu anda en iyi kalecisi olan Onur'a Premier Lig'de oynamak yakışır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails