15.08.2010

Chelsea ve Drogba Bıraktığı Yerden Devam: 6-0

2008-2009 sezonunda Scolari yönetimimde bekleneni veremeyen ve Şubat ayında Portekizli teknik adamı gönderen Chelsea o sezonu geçici olarak Hiddink'le tamamlamış ve Premier Lig'i ancak 3. sırada tamamlayabilmişti.

Geçtiğimiz sezona Milan ile büyük başarılara imza atan Ancelotti yönetiminde başlayan ve eski dönemlerin aksine çok fazla golcü bir takım özelliğine bürünen Lonrda'nın mavi takımı 2009-2010 sezonunu Manchester United'ın 1 puan önünde şampiyon tamamlamıştı. 38 maçta kaydettikleri gol sayısı olarak ise Ferguson'un takımından tam 17 gol fazla kaydettiler.

Premier Lig'i 103 golle tamamlayan Chelsea'de Didider Drogba kaydettiği 29 golle Wayne Rooney'in 3 gol önünde Premier Lig'in gol kralı olmuştu.

İngiltere Premier Lig'i bugün oynanan maçlar ile başlarken, Chelsea geçen sezonki golcü kimliğinden hiçbir şey kaybetmemiş olarak lige başladı. Ligin ilk haftasında Stamford Bridge Stadı'nda West Bromwich'i konuk eden Chelsea, Drogba'nın 3 gol kaydettiği maçta rakibini 6-0'lık skorla mağlup etti.

Geçen sezon 2 kez 5 gollü, 3 kez 7 gollü, bir kez de 8 gollü (Ligin son maçında Wigan'a karşı) galibiyet alan Chelsea'nin bundan önce 6 gol attığı en son maç 12 Mart 2008'de 6-1 kazandıkları Derby Country maçı olmuştu.

İngiltere'de bugün oynanan diğer maçlarda alınan en çarpıcı sonuç ise tarihinde ilk kez Premier Lig'de mücadele eden Blackpool'un Wigan deplasmanında aldığı 4-0'lık galibiyetti. Sezonun açılış maçı olan geçen sezonun 4.sü Tottenham ile geçen sezonun 5.si Manchester City'nin karşılaşmasında ise City kalecisi Joe Hart'ın müthiş performansı sayesinde gol sesi çıkmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails