17.08.2010

En Erken Yollanan 10 Teknik Direktör!

10) Leroy Rosenior - Torquay United (2007)


Tabi ki tarihin en erken kovulan teknik direktörü unvanı Rosenior'un elinde bulunuyor. İkinci kez Torquay United'ın başına geçen teknik adam, imza töreninden 10 dakika sonra kovularak efane oldu. Rosenior'un işine kulüp el değiştirdiği ve yeni sahiplerin kendi teknik adamları ile çalışmak istedikleri için son verildiği açıklanmıştı.


9) Jorn Andersen - Mainz (2009)

Norveçli Jorn Anderson, en ağır kovulmalardan birini tattı. Bundesliga II'den en çok gol atan takım olarak Bundesliga'ya yükselen Mainz'ı çalıştıran teknik adam, yeni sezonun başlamasına 6 gün kala kovuldu.

Başarılı teknik adamın görevinden ayrılmasına yönetimle yaşadığı fikir ayrılıkları sebep olmuştu.


8) Luigi Del Neri - Porto (2004)


Şu an Juventus'u çalıştıran Luigi del Neri , 2004 yılında Jose Mourinho'nun yerine göreve gelmişti. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Portekizli çalıştırıcının yerini doldurmak gibi bir hayli zorlu görevi olan teknik adam, 3 yıllık sözleşme imzalamasına rağmen hazırlık maçları sonrasında kovulmuştu.

Teknik adamın İtalya seyahetinden geç gelmesi Porto başkanı Jorge Pinto da Costa'nın sabrını taşırmış ve Del Neri'nin sonunu getirmişti. Del Neri, bu olay sonrası yaptığı açıklamada "Gecikmemi açıklayacak bir teori bulmaya çalıştım ama bulamadım" demişti.


7) Newcastle United - Sir Bobby Robson (2004)


Teknik adam öğütmekte uzman takımlardan biri olan Newcastle United, Kenny Daglish'i bir önceki sezon çok başarılı olmasına rağmen, 1998/99 sezonunda oynanan iki maçın ardından kovumuştu. Yerine gelen Ruud Gullit de Alan Shearer'ı kadroya almadığı gerekçesiyle 5 hafta sonra koltuğundan olmuştu.

Beş yıl boyunca takımı çalıştıran Bobby Robson 2004/05 sezonunun başında arka arkaya alınan 4 yenilgi sonrası görevinden oldu. O sezon sonunda kariyerine nokta koyacak olan Robson, 73 yaşında menajerlik yapan ilk teknik adam olarak rekorlar kitabına da girecekti; hatta bu konuda kulübünden de kovulmama sözü almıştı. Ancak olan oldu. Başkan Freddy Shepherd da bu olay sonrası yaptığı açıklamada "Bambi'yi öldüren kişi olarak bilinmek istemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu olaydan sonra Sam Allardyce (8 ay) ve Kevin Keegan (8 ay) gibi isimler de St James Park'ta kalıcı olmayı başaramadı. 2008/09 sezonunda takımın başına ikinci kez gelen Keegan, 3 maç sonra istifa ederek görevini bıraktı.


6) Juande Ramos - CSKA Moscow (2009)


Sevilla ile UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra dev kulüplerin gözdesi haline gelen Juande Ramos, 2007 yılının ekim ayında Tottenham'dan kovulduktan tam 1 yıl 1 gün sonra CSKA Moskova'dan da kovulmayı başarmıştı. İspanyol teknik direktör bu iki iş arasında Real Madrid'deki görevini de kaybetmişti.


5) Hector Cuper - Real Betis/Parma (2007/08)


Kariyeri şanssızlıklarla dolu olan Hector Cuper, 2007 yazında başına geçtiği Real Betis'te oynanan ilk 14 maçta sadece 2 galibiyet alınca görevinden olmuştu.

Aynı yılın Mart ayında küme düşmeme savaşı veren Parma'nın başına getirilen teknik adam, 2 galibiyet, 3 beraberlik 5 mağlubiyet alınca kendisi de kulübü de acı sondan kurtulamamıştı. Cuper böylece bir sezonda iki takımdan birden kovulma talihsizliğini yaşamıştı.


4) Marcello Lippi - Inter (2000)


Marcello Lippi'nin başarılarla dolu kariyerinde 2010 Dünya Kupası öncesinde çok az hayal kırıklığı vardı. Bunların en başta gelenini tabi ki 2000/01 yılında Inter'in başındayken yaşadı.

Juventus'taki başarılarını yakalaması için göreve getirilen teknik adam, Roberto Baggio'yu yollayıp Robbie Keane'i alarak Interli taraftarların tepkisini almıştı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Helsinborg'a elenilmesi de tecrübeli teknik adamın sonunu hazırladı.


3) Jose Mourinho - Chelsea (2007)


3 yıl boyunca İngiltere'de alınmadık kupa bırakmayan Mourinholu Chelsea, kulübün sahibi Roman Abramovich'i tatmin etmemişti.

Avrupa'da da kupa isteyen Rus iş adamı Rosenborg karşısında Şampiyonlar Ligi grup maçında alınan bir beraberlik sonrası panik düğmesine basarak başarılı teknik adamın görevine son vermişti.

2) Jose Antonio Camacho - Real Madrid (1998, 2004)


Oyuncu olarak Santiago Bernabeu'da büyük başarılar yakalayan Camacho, aynı başarıyı iki kez denediği teknik direktörlük kariyerinde tekrarlayamadı.

Jupp Heynckes'in yerine göreve gelen teknik adam başkan Lorenzo Sanz ile yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle 23 gün sonra görevinden ayrılmıştı.

2004'te bir kez daha göreve gelen teknik adam bu kez de sadece 115 gün çalıştı. Patrick Vieira'yı istemesine rağmen Michael Owen'ı kadrosunda bulan teknik adam, Espanyol karşısında alınan bir yenilgi sonrası istifa etmişti.


1) Brian Clough - Leeds United (1974)


Brian Clough, Leeds United'dan nefret eden bir teknik direktör olarak biliniyordu. 1974 yılında düşmanı olarak gördüğü Don Revie'nin yerine göreve gelen teknik adama yönetim sadece 44 gün tahammül edebildi.

Takıma yaptırdığı ilk antrenmanda "Madalyalarınızı çöpe atın. Çünkü onları hak etmeden kazandınız" diyen teknik adam takımın en iyi oyuncusu Eddie Gray'in sakatlığı ile ilgili olarak da "Yarış atı olsaydı onu vurmak zorunda kalırdık" demişti.

Clough, Leeds United'ın başına 6 maça çıktıktan sonra kovuldu.

Kaynak: Goal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails