21.08.2010

Krasic Juventus'ta! (Yeni Nedved Olabilecek Mi ?)

2010 yaz transfer döneminde ismi en çok geçen isimlerden biriydi Krasic. Dünya Kupası sırasında ismi Fenerbahçe ile de sık sık anılmış ama sonra devreye Juventus'un girmesi ile Sırp oyuncu İtalya'ya gitmek istemişti.

Haftalarca süren transfer görüşmeleri en sonunda bugün sonuçlandı ve Juventus 15 milyon euro bonservis bedeli vererek CSKA Moskovalı oyuncuyu kadrosuna kattı. AB dışı bir oyuncu olduğu için Serie A'nın kuralları gereği Juventus bu sezon AB dışı başka bir oyuncuyu alamayacak. Yani Krasic transferi ile Dzeko'nun Juventus'a gelme ihtimaki imkansızlaştı.

Sarı saçları ile Juventus'un efsanevi oyuncusu Nedved'i andıran 25 yaşındaki kanat oyuncusu ilk açıklamasında "Juventus'un yeni Nedved'i olacağım" demiş. Nedved futbolu bıraktığından beri özlüyoruz. Umarım Krasic bize Nedved'ten aldığımız keyfi yaşatır.

1984 yılında o zamanki adı ile Yugoslavya'nın Mitroviça'da (Kosova'ya bağlı bir yer) dünyaya gelen Krasic futbola 14 yaşında Sırbistan takımlarından Vojvodina'da başladı. 4.5 yıl burada top koşturan sağ kanat oyuncusu 20 yaşına gelmeden kaptanlığa kadar yükseldiği Vojvodina kulübünde çıktığı 77 maçta 7 gole imza attı.

2004 yılında Rusya'nın en büyük kulüplerinden CSKA Moskova ile anlaşan Krasic Rusya'daki ilk senesinde sadece 12 maça çıktı. CSKA'nın Rusya ligi, Rusya Kupası ve UEFA Kupası şampiyonluğu kazandığı 2005 yılında ise takımın as oyuncularından biri olmayı başardı. 27'si lig olmak üzere sezon genelinde 50 maça çıkan henüz 21 yaşındaki Sırp oyuncu 3 kezde gol sevindi yaşadı.

Ertesi sezon CSKA Moskova, Rusya'da yine duble yaparken Krasic 41 maçta forma giyiyor ve tamamı ligde olmak üzere 3 gole imza atıyordu. Sadece Rusya Süper Kupası'nın kazanıldığı 2007 senesinde 32 maçta 5 gol atan Krasic ertesi sene Şampiyonlar Ligi'ne ilk golünü 2-2 biten maçta Fenerbahçe'ye karşı atıyordu. O sezon Rusya Kupası yarı final maçında takımının 2-1 kazandığı maçta 1 de gol atıyordu. 2008'de CSKA Moskova ile çıktığı toplam 36 maçta 7 gol kaydediyordu.

Sırbistan'da 'Yılın Futbolcusu' seçildiği 2009 yılında ise CSKA Moskova'daki en verimli sezonunu geçirdi Milo Krasic. 26 lig maçında attığı 9 gol takımının ligi şampiyon tamamlamasına yetmese de özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılı performansı ile CSKA Moskova'yı çeyrek finale kadar taşıdı. 2'si Beşiktaş'a olmak üzere Devler Ligi'nde 4 gole imza attı. Sezon toplamında 40 maçta kaydettiği 13 golle birçok Avrupa devinin ilgisini çekmeyi başardı.

Sırbistan milli formasını ilk olarak 2006 yılında giymeye başlayan Krasic 4 sezonda ülkesi adına 35 maça çıkarken 3 gole imza attı. Özellikle 2010 Dünya Kupası elemelerinde 10 maçın tamamında forma giymesi ve 2 gol 7 asistlik performansı ülkesinin Fransa'nın önünde grubu lider tamamlayarak Dünya Kupası'na direkt katılmasını sağladı.

Krasic dışında Stankovic, Vidic, Jovanovic, Kolarov, Zigic, Pantelic, Kuzmanovic gibi oyunculara sahip olan ve Dünya Kupası'nda çok şey beklenen Sırbistan'da Krasic 3 maçta 241 dakika forma şansı bulsa da arkadaşları gibi fazla etkili olamayınca grubu sonuncu tamamlamaktan kurtulamadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails