17.08.2010

Süper Lig'in 8 Reklamsız Takımı!

Bursaspor, Sivasspor, Gaziantepspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Bucaspor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği.

Bu 8 takım sezonun ilk haftasında ortak bir kaderi paylaştı. Yukarıdaki resimlere ve maç özetlerine bakarsanız eğer bu 8 takımında ilk hafta maçlarına 'göğüs sponsoru' olmadan çıktıklarını göreceksiniz.

Kurulduğundan beri Süper Lig'in isim sponsoru olan Turkcell, bunun yanında geçen sezona kadar birçok kulübünün göğüs sponsoru olarak Anadolu takımlarına destek veriyordu. Geçtiğimiz sezon 18 Süper Lig kulübünün 10'una sponsor olan Turkcell her bir kulübe yıllık 600'er bin dolar gelir sağlıyordu.

Sezon başında 1 senelik sözleşmesi daha olmasına rağmen ligin sponsor hakkını Spor Toto'ya devreden Turkcell firması, göğüs sponsoru olduğu ve halen Süper Lig'de devam eden 7 kulüple (Bucaspor'un geçen sezon sponsoru Bank Asya'ydı) olan anlaşmasını yeni sezonda devam ettirmeme kararı aldı.

Bunda en büyük etken ise 2003 yılında Anadolu'dan bir şampiyon çıkarma hedefi ile Anadolu kulüplerine destek veren Turkcell'in geçen sezon Bursaspor'un şampiyon olması ile misyonunu tamamladığına inanması.

Geçen sezon Bursa maçı 2-2 olsaydı Turkcell sponsorluk anlaşmasını devam ettirir miydi bilinmez ama şu bir gerçek ki ligimizde formaların ön tarafında reklam olmayan 8 takımımız var.

Özellikle son şampiyon Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar göğüs sponsoru bulamaması çok ilginç olur. Avrupa'nın en büyük organizasyonunda reklamının yapılmasını isteyen bir Bursa firması çıkacaktır elbet.

Sezon sonuna kadar bu kulüplerin bu şekilde gideceğini pek sanmıyorum. Hiç olmadı ligin yeni sponsoru 'Spor Toto' göğüs sponsoru olacaktır bu takımlara diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails