31.08.2010

Chelsea 6.Vitesten 2.Vitese Düştü!

Lige fırtına gibi bir giriş yapan ve ilk 2 haftada 6 gollü bir galibiyet alan Chelsea'nin bu haftaki rakibi Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City idi. İki takımın ligde Stamford Bridge'te oynanan son karşılaşmasını Maviler 7-0 kazanmıştı. 2 maçta atılan 12 gol de işin içine eklenince bu hafta sonu taraftarlar yine bol gollü bir galibiyet bekliyordu.

Maça çok hızlı başlayan Chelsea 11. dakikada Lampard ile bir penaltı atışından yararlanamadı. Üstüste ataklarını sürdüren Maviler, ilk 2 maçta 3 gol atan Malouda'nın golü ile 32. dakikada 1-0 öne geçti. Önceki maçların aksine rakip kalede gol yağmuru yaratamayan Chelsea maçın bitimine 13 dakika kala kazandığı penaltıda Drogba'nın golü ile maçı 2-0 kazandı.

Bu maçtan önce oynadığı son 5 lig maçında 29 gol kaydeden Chelsea şu anda Premier Lig'de 3 maçın da tamamını kazanan tek takım. Ancelotti'nin öğrencileri aynı zamanda geride kalan 3 maç sonunda ligde kalesinde gol görmeyen ve en çok gol atan takım.

Bu haftanın en büyük sürprizini Wigan Athletic yaptı. İlk 2 maçta kalesinde 10 gol gören Wigan, White Hart Lane Stadı'nda Tottenham'ı 1-0'la geçerek hem bu sezonki ilk golünü attı hem de ilk defa puanlarla tanıştı.

Manchester United sahasında West Ham United ile karşılaşırken ilk hafta olduğu gibi sahadan 3-0'lık bir galibiyet ile ayrıldı. Goller Rooney, Berbatov ve Nani'den geldi. Arsenal çok zorlandığı Blackburn deplasmanından ligde 4. golünü atan Walcott ve Arshavin'in golleri ile 2-1 galip ayrıldı.

İlk 2 haftada sadece 1 puan alabilen ve geçen sezonki kötü performansı devam eden Liverpool Torres'in attığı golle West Bromwich'i yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Bu sezonun da transfer şampiyonu olan Manchester City ise 90+3. dakikada penaltıdan yediği gol ile Sunderland deplasmanından puansız ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails