2.09.2010

Nistelrooy 803 Gün Sonra Milli Takımda!

Benim Batistusta hayran olduğumu ve Avrupa'da Manchester United takımına karşı bir sempatim olduğumu herkes bilir. Batistuta'nın Fiorentina günleri sona erdikten ve Katar'a gittiği günlerde Holllandalı golcü bir oyuncu Manchester United forması ile fırtına gibi esiyordu. İşte o oyuncu; Ruud Van Nistelrooy Batistuta'dan sonra en çok hayran olduğum futbolcu olmuştu.

Sakatlığı nedeni ile PSV'den Manchtesr United'a 1 sezon gecikmeli transfer olan Nistelrooy gittiği her kulüpte formundan hiçbir şey kaybetmedi. Gittiği her takımda leblebi gibi gol atmaya devam etti. Alex Ferguson'un güvenini boşa çıkarmayarak çıktığı 220 maçta 150 kez ağları havalandırdı.

2006 yılında geldiği Real Madrid'teki ilk sezonunda 36 maçta 25 gol atarak La Liga'da gol krallığına ulaştı. Devamında 2.5 sezonda sadece 42 maçta forma giyse de 27 kez rakip fileleri havalandırdı. Hamburg'a geçen sezonun devre arasında gelen Hollandalı golcü çıktığı 18 maçta 8 gole imza attı. Bu sezona da çıktığı 3 maçta 6 gol ile başlayan Nistelrooy 34 yaşına gelmesine rağmen hala gollerini leblebi gibi atmaya devam ediyor.

Hollanda milli takım formasını son olarak Euro 2008'de sırtına geçiren Nistelrooy, Hollanda'nın Rusya'ya 3-1 yenildiği çeyrek final maçında ülkesinin tek golünü atmıştı. 21 Haziran 2008'de oynanan o maçtan bu yana milli takıma çağırılmayan Hollandalı golcü 2010 Dünya Kupası kadrosuna da sürpriz bir şekilde çağırılmamıştı. Nistelrooy 2 seneden uzun bir süre sonra teknik direktör Bert van Marwijk tarafından San Marino ve Hollanda ile oynanacak maçlar için kadroya alınmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails