31.08.2010

Ş.Ligi'nde Kaçırılmaması Gereken 10 Maç!

Manchester United - Rangers (Old Trafford) 14 Eylül 2010

İngiltere - İskoçya çekişmesi tarih boyunca heyecan verici olmuştur. Ama bu kez bu eşleşmede yaşanabilecek taraftar taşkınlıkları çok daha fazla merak uyandırıyor. 2008 yılında Manchester kentinde UEFA Finali oynamaya hak kazanan İskoç ekinbinin taraftarları şehrin altını üstüne getirmeyi başarmıştı. Bu maç öncesinde de nasıl güvenlik önemleri alınacağı merakla takip edilecek.

Bu maç Sir Alex Ferguson için de ayrı bir anlam taşıyacak. İskoç menajer 1960'lı yıllarda formasını giydiği takımla bir kez daha rakip olacak. İki takım en son 2003 yılında yine gruplarda karşılaşmış, İngilizler iki maçı da kazanmıştı.


Real Madrid - Ajax (Santiago Bernabeu) 15 Eylül 2010

G grubunda yer alan takımların tarihine baktığımızda 20 Avrupa kupası birden görüyoruz. Ancak bu grupta yer alan Auxerre şu anda eski günlerini mumla arar halde. Yine de grupta oynanacak her maç futbol tarihinin sayfalarını yeniden aralamamıza sebep olacak.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu olan Inter'in yeniden Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasını bekleyen çok az kişi var. İnsanlar daha çok Jose Mourinho'nun İtalyan ekibindeki başarısını Real Madrid'de de yakalayıp yakalayamayacağını merak ediyor. Bernabeu'da Ajax ile oynanacak maç Real Madrid için bu yolda bir başlangıç olma özelliği taşıyor. Ancak Hollanda ekibinin İspanyollara soğuk duş aldırabilecek kalitelde bir kadroya sahip olduğunu unutmamak gerek.

Rubin Kazan - Barcelona (Centralni) 29 Eylül 2010

Barcelona oldukça şanslı bir kura çekti diyebiliriz. Ama geçtiğimiz yıl kendilerinden 4 puan (Nou Camp'ta alınan tarihi zaferde buna dahil) alan Rubin Kazan ile yine aynı gruba düşmeleri intikam çığlıklarının atılmasına sebep olabilir. Çünkü Ruslar geçtiğimiz yıl Pep Guardiola'nın öğrencilerine adeta ecel terleri döktürmüştü.

Rövanş kelimesi bu iki takımın oynayacağı maçlar için fazla kuvvetli bir sözcük olabilir. Ama Barcelona'nın bu maçı mutlaka kazanarak geçtiğimiz yıl yaşadığı korkulu rüyaları yaşamak istemeyeceği kesin.


Real Madrid - Milan (Santiago Bernabeu) 19 Ekim 2010

5 yıl önce bu iki takım aynı gruba düşse aralarında oynayacakları maçlar erken final olarak nitelendirilebilinirdi. Ancak bu 5 yılda çok şey değişti. Real Madrid bu süre içersinde bir kez olsun çeyrek finale bile yüselemedi. Milan ise Calciopoli skandalı sonrası liginde yaşadığı sorunlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle hala eski günlerine dönmeyi başaramadı.

Yine de bu iki takımı oynayacağı her maç yeni bir tarihin yazılmasına sebep olacak. Geçtiğimiz yıl da aynı gruba düşen iki takımın mücadelesinden galip ayrılan taraf Milan olmuştu. İtalyanlar, İspanyolları deplasmanda yendikten sonra evlerinde de puanları paylaşmışlardı. Bakalım iki takımın da yaptığı teknik direktör değişiklikleri bu maçların kaderini nasıl etkileyecek?


Inter - Tottenham (Giuseppe Meazza) 20 Ekim 2010

A grubunda son şampiyon Inter zirveyi rahatlıkla kapacakmış gibi gözüküyor. Tottenham ile Werder Bremen arasında ise ikinci sıra için büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor. Twente için ise ne yazık ki işler oldukça zor gözüküyor. Yine de bu üç takım birden Inter ile oynayacakları her maçtan mutlaka puan almak isteyecekler.

Tottenham için de bu maç kendisini Avrupa arenasında kanıtlamak için büyük bir fırsat olacak. Rafael Benitez'in öğrencileri için ise grup aşamasında verilecek en ciddi sınav olacak.


Benfica - Lyon (Estadio da Luz) 2 Kasım 2010

B grubundaki takımlara baktığımızda birbirine denk güçlerin mücadelesi olacakmış gibi gözüküyor. Tabi ki geçen yılın yarı finalisti Lyon diğerlerine göre bir adım önde. Ama transfer sezonunun flaş takımı Schake ve Portekiz şampiyonu Benfica her an herşeyi yapabilecek kapasite takımlar.

Bu yüzden Estadio da Luz'da oynanacak tüm maçlar büyük bir çekişmeye sahne olacak. Bu statta sahaya çıkacak tüm takımlar puuan ya da puanlar almak isteyecek. Alınabilecek olası bir mağlubiyet ise o takımın gruptan çıkma hayallerini suya düşürebilir.


Roma - Bayern Münih (Olimpiyat Stadı) 23 Kasım 2010

İki takım da geçtiğimiz yıl Interzede oldular. İtalyanlar, liglerinde Almanlar ise Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'e boyun eğdiler. Bu karşlaşmada Olimpiyat Satdı'ndaki atmosfer (seyirci daha önce bir ceza almazsa) nefesleri kesecek cinsten olacaktır.

Louis van Gaal de Claudio Ranieri de kendilerini bir kez daha Avrupa arenasında kanıtlamaya çalışacaklar. Gruptaki diğer takımların CFR Cluj ve Basel olduğu göze alındığında da muhtemelen bu ikiliin oynayacağı maçlar grup liderini belirleyeceği için bir hayli çekişmeli geçecek.


Tottenham - Werder Bremen (White Hart Lane) 24 Kasım 2010

Inter'in kolaylıkla grubun lideri olacağını varsayarsak, bu iki takımın aralarında oynayacakları maçlar muhtemelen gruptan ikinci sırada çıkacak takımı belirleyecek diyebiliriz. Çünkü grubun diğer takımı olan Twente'nin güçlü Almanlar ve İngilizler karşısında pek şansının olacağı düşünülümüyor

İki takım da henüz kendilerini devler liginde kanıtlama fırsatı elde edemediler. Ama aralarında oynayacakları maçlar muhtemelen son 16'ya kalacak takımı belirleyecek. Bu yüzden White Hart Lane'de oynanacak maç belki de grubun kaderini çizecek.


Marsilya - Chelsea (Stade Velodrome) 8 Aralık 2010

Bu maç 2003 yılından beri Stade Veldrome'dan uzak olan Didier Drogba için özel bir anlam ifade edecek. Eğer iki takım grubun zayıf halkaları olarak gözüken Zilina ve Spartak Moskova ile oynayacakları maçlardan beklenen sonuçlarla ayrılabilirlerse de grupta kimin lider çıkacağını muhtemelen bu maç belirleyecek.

İki takım da bir sonraki turda nispeten daha kolay bir rakip ile karşılaşmayı hedefleyecek. Bunu da kimin başaracağını büyük olasılıkla Drogba'nın bu maçtaki ruh hali belirleyecek.


Shakhtar Donetsk - Braga (Donbass Arena) 8 Aralık 2010


Arsenal'in arkasından ikinci sırayı elde etmek için savaşacak olan iki takımın mücadelesi nefesleri kesecek. Çünkü büyük bir olasılıkla grubun diğer takımı Partizan karşısında kolay kolay puan kaybetmeyecek.

İki takımın kadro kaliteleri birbirine yakın olduğu için muhtemelen o günkü form durumları Şampiyonlar Ligi'nde yoluna kimin devam edeceğini tayin edecek.Tabi ki bunlar sadece birer öngörü; diğer tüm gruplarda olduğu gibi bu grubun favorisi olarak gözüken Arsenal de hayal kırıklığı yaratabilir. O zaman bu maç çok daha başka bir mücadeleye sahne olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails