30.08.2010

Sanki Mahalle Maçı: 3-6


Eski oyuncusu Ballack'ı kadrosuna katarak sezona iddialı bir şekilde giren Bayer Leverkusen ilk resmi maçında Almanya Kupası'nda 11-1'lik bir galibiyet alarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Bundesliga'nın ilk haftasında da güçlü Dortmund deplasmanında 2-0 kazanarak tüm otoritelerden geçer not almışlardı.

Bundesliga'nın 2. haftasında Bay Arena'da M.Gladbach'ı ağırlayan Leverkusen rakibine karşı son mağlubiyetini 5 Mart 1994 tarihinde 1-0'lık skorla almıştı. İlk golün 20. dakikada atıldığı maçta 50 dakika içinde tam 9 tane gol sesi çıktı. M.Gladbach 26 maç aradan sonra Leverkusen'i hem de deplasmanda 6-3'lük skorla hezimete uğrattı.

Leverkusen'in bu maçtan önce Bundesliga'da aldığı en ağır skor 11 Şubat 2006'da oynanan ve 7-4 mağlup olduğu Schalke maçıydı. Kendi sahasında aldığı en ağır hezimet ise yine aynı sezonun 2. haftasında Bayern Münih'e 5-3 mağlup olduğu maçtı.

Bundesliga'nın 2. haftasındaki tek sürpriz sonuç bu maç değildi. Bundesliga'ya 4 sezon sonra yeniden yükselen Kaiserslautern Cuma günü Bayern Münih'i 2-0 mağlup ederken, Dzeko (2) ve ilk maçını oynayan Diego'nun gol attığı ve 3-0 öne geçtiği maçta Werder Bremen kendi sahasında Mainz'e 4-3 mağlup oldu.

İlk 2 haftada Wolfsburg, Schalke ve Stuttgart gibi takımlar henüz puanla tanışamazken, Hoffenheim, Kaiserslautern, Hamburg, Mainz ve Hannover 2'de 2 yaptı. Hamburg'un Hollandalı golcüsü Nistelrooy 2 maçta attığı 3 golle 34 yaşında olmasına rağmen formundan hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi.

Bundesliga'da bu hafta 9 maçta toplam 39 gol atılırken 7 maç İddaa tabiri ile 'Üst' bitti. Hoffenheim'in 1-0 yendiği St. Pauli maçı dışında 8 maçın ilk yarısında gol sesi çıktı. 9 maçın tamamında ise 2. yarılarda takımlar gol atma başarısını gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails