29.08.2010

Milan Sonunda Muradına Erdi!

David Villa'nın Barcelona'ya gelmesi ile her ne kadar Guardiola aksine açıklamalar yapsa da Ibrahimovic'in Katalan ekibinden ayrılması bekleniyordu. İngiliz basınında ismi Manchester City ile sık sık gündeme gelse de 19 Ağustos tarihinde Milan Ibrahimovic ile ilgilendiklerini resmen açıklamıştı.

22 Ağustos tarihinde ise Milan başkanı Galliani "Ibrahimovic'i transfer etmek çok zor alacak ama bunu deneyeceğiz" açıklaması yapmıştı. Bu açıklamadan bir gün sonra ise Ibrahimovic'in menajeri "Benim bu konuda Zlatan'a birşey söylememe gerek yok. Barcelona'dan ayrılma kararını kendisi verecek" demişti.

Tarihler 25 Ağustos'u gösterdiğinde ise Galliani, Ibrahimovic'i transfer etmekte ne kadar ısrarlı olduklarını Milan'ın resmi televizyon kanalına şu ifadelerle anlattı: "Ibrahimovic Milan'a gelmek istiyor. Barcelona da onu satmaya niyetli. Barcelona ile görüşmelere yeni başladık. Anlaşma sağlayana kadar uzun bir süre gerekiyor. Henüz Zlatan ile konuşmadım ama onu Milan'a getirmek istiyorum"

Başkanın açıklamasından 2 gün sonra ise Milan teknik direktörü Allegri Sky Sports kanalına verdiği demeçte Ibrahimovic ile telefonda görüştüğünü ve İsveçli oyuncunun Milan'a gelmek istediğini söyledi. O günün akşamında ise Ibrahimovic'in menajeri transferin bitmesinin an meselesi olduğunu söylüyordu.

Dün yaşanan bir gelişme ise Ibrahimovic'in Barcelona ile ipleri tamamen kopardığını gösteriyordu. Barcelona teknik direktörü Guardiola yıldız golcüyü pazar günü oynanacak Racing Santander maçının kadrosuna alınmadı.

Sadece saatler sonra ise Galliani Sky Sports'a verdiği demeçte transferde mutlu sona ulaştıklarını şu ifadelerle duyurdu. "Ibrahimovic'i bir yıllığına kiralama konusunda Barcelona ile anlaştık. Sözleşmede 24 milyonluk bir satın alma opsiyonu bulunacak. Bu transferin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İsveçli yıldız oyuncusu ise yaptığı ilk açıklamada Milan'da oynamak için sabırsızlandığınu şu ifadelerle belirtti. "Transfer gerçekleştiği için çok mutluyum. Milano'ya geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Pato ve Ronaldinho ile çok iyi bir üçlü oluşturacağımıza eminim. AC Milan ile bütün kupaları kazanmak istiyorum"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails