1.09.2010

Son Gün Transfer Bombaları!


Transfer sezonlarında en sevdiğim gün her zaman son günler olmuştur. Özellikle de yaz sezonuda. Takımlar 3 ay süresince kadrolarına bazı isimler katar ama yine de kadrolarına katmak istedikleri bazı oyuncular için son güne kadar pazarlıklar sürer.

31 Ağustos günü geldiğinde son kozlar oynanır. Menajerler elde kalmaması için daha uzlaşmacı bir tavır sergiler. Kafasına ayrılma fikri koya futbolcular denize düşen yılana sarılır hesabı son gün yapılan teklifi kabul ederler. Yönetim taraftar baskısı nedeni ile son saatlerde bir transfer bombası patlatarak kendilerini rahatlarr. Olmaz denilen transferler bu son günde gerçekleşir.

Her ne kadar Türkiye Süper Ligi'nde transfer sezonu 30 Ağustos'un resmi tatil olması nedeni ile 1 Eylül 2010 gününün mesai bitimine kadar ertelense de Avrupa'nın büyük liglerinde transfer sezonu resmi olarak sona erdi.

İşte son günün transfer bombaları;

Galatasaray, 30 Ağustos'u 31 Ağustos'a bağlayan gecede Misimovic ve Insua'yı İstanbula getirdi ve 31 Ağustos akşamı saat 6 civarı anlaşmaya vardı. Wolfsburg'dan alınan Misimovic için 7 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. Liverpool'dan alınan sol bek oyuncusu Insua ile de satın alma opsiyonu Galatasaray'da olmak üzere 1 yıllığına anlaşmaya varıldı.

Fenerbahçe transferin son gününde Everton'un 30 yaşındaki Nijeryalı stoper oyuncusu Joseph Yobo ile 1 yıllığına kiralık olarak anlaştı.

2 gün önce Barcelona'dan Ibrahimovic'i kiralık olarak kadrosuna katan Milan, Manchester City'nin Brezilyalı yıldızı Robinho ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 2 sezon önce yine bir 31 Ağustos günü 42 milyon euroya Real Madrid'ten Manchester City'e transfer olan Robinho için Milan, İngiliz kulübüne 22 milyon euro civarı bir bonservis bedeli ödeyecek.

Tottenham, Real Madrid'te bekleneni veremeyen Hollandalı oyuncu Rafael Van der Vaaart'ı 10 milyon euro bonservis bedeli ile transfer etti.

Robinho ve Ibrahimovic'in takıma katılması ile Milan'da forma şansı bulması imkansız olan Boriello, sezon sonunda 10 milyon euro bedelle satın alma opsiyonu Roma'da olmak üzere 1 seneliğine başkent ekibine kiralandı.

Boriello ile aynı kaderi paylaşan Hollandalı golcü Huntelaar da 14 milyon euro karşılığında Schalke'ye transfer oldu. Ayrıca Alman kulübü 11 milyon euro bonservis bedeli ile Atletico Madrid'in orta saha oyuncusu Jurado ve Lille'in savunma oyuncusu Plestan'ı kadrosuna kattı.

Sunderland, Dünya Kupası'da Gana ile 4 gole imza atan Gyan Asamoah ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. İngiliz kulübü Gyan için Rennes kulübüne 14 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Tuncay Şanlı'nın formasını giydiği Stoke City transferin son gününde 3 oyuncu ile birden anlaştı. Bir dönem Chelsea ve Barcelona'da da forma giyen Gudjohnsen ve 6 sezon Arsenal'de, 3 sezon Liverpool'da oynayan Pennant ile kiralık olarak anlaşan Stoke City 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Marc Wilson için kulübü Portsmouth'a takas yolu ile Liam Lawrence ve Dave Kitson'u gönderdi.

Juventus, Arsenal'de pek fazla forma şansı bulamayan 20 yaşındaki Fransız sol bek oyuncusu Traore'yi kiralık olarak transfer etti.

Lyon bonservisi Dinamo Kiev'de olan 26 yaşındaki Senegalli savunma oyuncusu Pape Diakhete'yi kiralık olarak transfer etti. Diakhate geçen sezon da Saint Etienne'de kiralık olarak forma giymişti.

Almanya ligi takımlarından Stuttgart, Juventus'un 33 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Camoranesi ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Arjantin asıllı İtalyan oyuncusu için bonservis bedeli ödenmedi.

Serie A takımlarından Chievo, Dünya Kupası'nda İsviçre forması ile başarılı bir performans sergileyen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Gelson Fernandez'i St. Etienne kulübünden kiralık olarak 1 yıllığına transfer etti.

Mehmet Topal'ın yeni takımı Valencia, Sampdoria'da forma giyen Litvanyalı savunma oyuncusu Marius Stankevicius'u kiralık olarak 1 yıllığına kadrosuna kattı.

La Liga'ya bu sezon yükselen Hercules Juventus'un 32 yaşındaki Fransız golcüsü Trezeguet ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Geçen sezonun Yunanistan ligi şampiyonu Panathinaikos, daha önceden Barcelona ve Liverpool'da da forma giyen Racing Santander'in 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Luis Garcia ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails