24.08.2010

Devler Ligi'nde Hangi Takım Ne Kadar Kazandı?

UEFA, geçen sezon Şampiyonlar Ligi gelir dağımında hangi takımın ne kadar ücreti kasasına koyduğunu açıkladı. UEFA'nın geçen sezon 32 takıma ödediği toplam para 746 milyon euro.

En fazla gelir elde eten takım şampiyon Inter Milan oldu. Geçen sezon Devler Ligi'nde kasına 48.5 milyon euro koyan İtalyan temsilcisi bunun 29 milyon eurosunu elde ettiği başarı sayesinde kazanırken 19.5 milyon euro da televizyon hakları nedeni ile Inter'in kasasına girdi.

Inter'den sonra en çok kazanan takım Manchester United oldu. İngiliz devi çeyrek finalde Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesine rağmen İngiltere'de yayın haklarının çok değerli olması sayesinde kasasına 45.8 milyon euro koymayı başardı. Finalde Inter'e yenilen Bayern Münih ise toplam 45 milyon euro ile bu alanda 3. sırada bulunuyor.

Türkiye'yi geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde tek başına temsil eden Beşiktaş ise UEFA'dan 21.6 milyon euro ücret aldı. Beşiktaş'ın kazandığı ücretin 12.8 milyon eurosu yayın haklarından.

Gruptaki tüm maçlarını kaybeden İsrail'in Maccabi Haifa takımı ise sadece 8.5 milyon euro alarak geçen sezonun en az gelir elde eden takımı. Gruplarda mücadele eden takımların girişte 3.8 milyon euro, oynadıkları her maç için de 550 bin euro aldıklarını düşünürsek sadece 7.1 milyon euroyu buradan kazandılar.

UEFA, takımların kazandıkları her maç için 800 bin euro, beraberlik halinde ise her 2 takıma 400 bin euro ödeme yapıyor. Gruptan çıkan takımlar 3 milyon, çeyrek finale kalanlar 3.3 milyon, yarı finale kalan takımlar 4 milyon euro ekstra gelir elde ediyor. Final maçında ise kazanan takıma 9, kaybeden takıma ise 5.2 milyon euro ödeniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails