27.08.2010

Interli Futbolcular Tüm Ödülleri Topladı!


10 gün önce UEFA '2009- 2010 sezonun en iyi oyuncuları' adaylarını belirlemişti.

O gün ki yazımda da belirttiğim gibi 2010 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Inter'in 4 mevkide de ödülleri toplama ihtimallerinin yüksek olduğunu söylemiştim.

Bu gece Şampiyonlar Ligi kura çekimi sırasında bu ödüller sahiplerini buldu ve tahmin edildiği gibi tüm ödüller Interli futbolculara gitti.

'Yılın en iyi kalecisi' ödülünü Barcelonalı Victor Valdes ve Lyonlu Hugo Lloris'i geride bırakan Julio Cesar kazandı. Inter'in file bekçisi aynı zamanda bu ödülü kazanan ilk Brezilyalı ve ilk Interli kaleci.

'Yılın en iyi savunma oyuncusu' ödülü için 2 Interli 1 de Barcelonalu futbolcu adaydı. Pique ve Lucio'nun arasından sıyrılan Maicon bu ödülün sahibi oldu. Bu ödülün 13. sahibi olan Brezilyalı oyuncu sağ bek mevkisinde oynayarak bu ödülü kazanan ilk oyuncu. 2001-2002 sezonunda da sol bek mevkisinde oynayan Roberto Carlos almıştı bu ödülü. Diğer 11 ödülün tamamı stoper olan oyunculara gitti.

'Yılın en iyi orta saha oyuncusu' ödülünde ise çok güçlü adaylar vardı. Barcelona orta sahasının maestrosu Xavi ile Hollandalı 2 isim Arjen Robben ve Wesley Sneijder. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3 gol 6 asist yapan Sneijder güçlü 2 rakibini geride bırakarak bu ödülün sahibi oldu. Inter'in 10 numarası bu ödülü kazanan ilk Hollandalı futbolcusu oldu.

'Yılın en iyi forvet oyuncusu' ödülü için ise Interli Diego Milito, geçen sezon bu ödülün sahibi olan Barcelonalı Messi ve Manchester United'ın yıldızı Wayne Rooney yarıştı. 2'si finalde olmak üzere Şampiyonlar Ligi'nde toplam 6 gole imza atan Diego Milito ödülün sahibi oldu. Ödüllerin ilk kez verilmeye başladığı 1997-1998 sezonunda 'En iyi forvet' ödülü yine bir Interli futbolcuya (Ronaldo) gitmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails