27.08.2010

UEFA Avrupa Ligi'nde Gruplar Belli Oldu!

Dün gece UEFA Avrupa Ligi'nde 4 takımımız rövanş maçına çıkmıştı. Temennimiz 4 takımın da gruplara kalmasından yanaydı. Beşiktaş, İnönü'de 2-0 yendiği Helsinki'yi Finlandiya'da 4-0 yenerken, Trabzonspor tarih yazma fırsatını son 10 dakikada yediği gollerle kaçırdı. Liverpool'a karşı Trabzonspor'un 180 dakika gösterdiği mücadelenin 10'da 1'ini göstermeyen Fenerbahçe ve Galatasaray ise hakettikleri gibi elendi.

Kupa 2'deki tek temsilcimiz Beşiktaş özellikle 3. ve 4. torbadan zayıf rakiplerle eşleşerek kağıt üstünde kolay bir gruba düştü. Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan takımlardan olan ve uzun bir aradan sonra ligi ilk kez ilk 2'nin dışında bitiren Porto, ilk torbadan gelen takım oldu. 3. torbadan play-off turunda Galler ekibi TNS'yi eleyen geçen sezonun Bulgaristan Ligi 2.si CSKA Sofya geldi. Son torbadan ise play-off turunda ilk maçta sahasında 1-1 berabere kaldığı Aston Villa'yı deplasmanda süpriz bir şekilde 3-2 yenen Avusturya ekibi Rapid Wien geldi.

12 gruba baktığımız zaman A, G, I, J ve K grupları en zorlu gruplar olarak dikkat çekiyor. Özellikle 3. torbada yer alan Napoli ve B.Dortmund'un düştüğü gruplar ölüm grubu olarak adlandırılabilir. Napoli'nin yer aldığı grupta Liverpool ve Steau Bükreş yer alıyor. Dortmund ise Sevilla ve PSG ile gruptan çıkmak için kıyasıya mücadele edecek.

İşte UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan 12 grupta yer alan takımlar;

A GRUBU

Juventus
M.City
Salzburg
Lech Poznan

B GRUBU

Atletico Madrid
Leverkusen
Rosenborg
Aris

C GRUBU

Sporting Lizbon
Lille
Levski Sofya
Gent

D GRUBU

Villarreal
Club Brugge
Dinamo Zagreb
PAOK

E GRUBU

AZ Alkmaar
Dinamo Kiev
BATE Borisov
Sheriff

F GRUBU

CSKA Moskova
Palermo
Sparta Prag
Lozan

G GRUBU

Zenit
Anderlecht
AEK Atina
Hajduk Split

H GRUBU

Stuttgart
Getafe
Odense
Young Boys

I GRUBU

PSV
Sampdoria
Metalist Kharkhiv
Debreceni

J GRUBU

Sevilla
PSG
Borussia Dortmund
Karpaty Lviv

K GRUBU

Liverpool
Steaua Bükreş
Napoli
Utrecht

L GRUBU

Porto
BEŞİKTAŞ
CSKA Sofya
Rapid Wien

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails