25.08.2010

Premier Lig'de 2. Haftanın Modası '6-0'

Bu sene Premier Lig'de gol kralı kırılacak sanırım bu gidişle. Ligin açılış maçında geçen sezonu 4. ve 5. sırada tamamlayan Tottenham ile Manchester City golsüz berabere kalsa da son şampiyon Chelsea lige 6-0'lık skorla başladı.

Bir takım üstüste 2 hafta 6 golü daha önce ne zaman atmıştır bilmiyorum ama Chelsea, 2. hafta da Wigan deplasmanında yine 6 gollü bir galibiyet aldı. Geçen hafta 3 gol atan Drogba suskun kalırken Anelka ve oyuna 70'de dahil olan Kalou 2'şer gol attı. Chelsea'den yeni transfer Benayoun da Maviler'deki ilk golünü attı.

Geçen sezonun son haftasında bu 2 takım Stamford Bridge Stadı'nda karşı karşıya gelmişlerdi ve Chelsea o maçı 8-0 kazanarak sezonu şampiyon tamamlamıştı. Wigan bu sezonun ilk haftasında Blackpool'a 4-0 mağlup olmuştu. Bu maçla beraber üstüste 3 lig maçında yedikleri toplam gol sayısı 18. Haftaya da Tottenham deplasmanına çıkacaklar. Fikstür mü zor takım mı çok kötü ilerleyen günlerde göreceğiz.

Premier Lig'de ilk defa yükselen ve Wigan'a deplasmanda 4 gol atan Blackpool bu hafta Arsenal deplasmanındaydı. İki takım en son bundan tam 40 yıl önce karşılaşmıştı ve Topçular o maçı da 1-0 kazanmıştı. Dünya Kupası kadrosuna çağrılmayan Walcott'un 3 golle coştuğu maçta yeni transfer Chamakh, Arsenal'deki ilk golünü attı ve Arsenal 4 Ekim 2009'dan sonra ligde ilk kez bir maçta 6 gol attı.

1 senelik aradan sonra yeniden Premier Lig'e yükselen Newcastle United, sezonu Old Trafford'ta M.United'a 3-0 yenilerek açmıştı. Bu hafta Aston Villa ile karşılaşan 'The Magpies' modaya uydu ve haftayı 6-0'lık galibiyetle tamamladı. Newcastle United altyapısında yetişen 21 yaşındaki Andy Carrol hat-trick yaparken Kevin Nolan da 2 gol kaydetti. Bu ikili geçen sezon Championship Lig'de toplam 34 gol kaydederek Newcastle'ın şampiyon olmasında başrolde oynamıştı.

Çok fazla gol yemesine alışmadığımız Aston Villa geçen sezonun 31. haftasında Chelsea'ye 7-1 yenildiği 27 Mart tarihten sonra Premier Lig'deki ilk hezimetini tatmış oldu. Yine de sezonun ilk haftasını 3-0'lık West Ham United galibiyeti ile açan Aston Villa için bu maç iş kazası diyebiliriz.

İlk hafta 26 golün atıldığı Premier Lig'de bu hafta tam 38 gol atılırken 10 maçın 8'i İddaa tabiri ile 'Üst' tamamlandı. Geçen hafta bu sayı 6'da kalmıştı.

Manchester United'ın Fulham deplasmanında 2-2 berabere kaldığı hafta da Manchester City, Tevez'in 2 gol attığı maçta Liverpool'u 3-0 yenerek 2. haftanın en önemli maçını kazandı. Geçen sezonki kötü görüntüsünden kurtulamayan Liverpool'un bir sonraki kurbanının Trabzonspor olması dileği ile :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails