28.08.2010

Diego 1 Sezon Aradan Sonra Yeniden Bundesliga'da!

Bundesliga'da çok başarılı geçen 3 sezonun ardından geçen sezon Juventus'a transfer olan Brezilyalı yıldız Diego sezona iyi bir giriş yapsa da devamını getirememişti. İtalyan ekibi Diego için 24.5 milyon euro bonservis bedeli ödese de ligi anak 7. sırada bitirmişti.

Juventus'a gitmeden önce ismi çok sık Real Madrid ile anılmıştı Diego'nun. 2006-2008 yılları arasında Hamburg'ta forma giyen Van der Vaart ile beraber Werder Bremen'de Bundesliga'nın en dikkat çeken oyuncusuydu.

Diego'ya daha fazla sempati beslediğim için o zamanlar R.Madrid'e gidip kariyerini inişe geçirmesini istemiyordum. Van der Vaart'ın Real'e gittikten sonraki hali ortada. 2 sezonda sadece 38 kez ilk 11'e çıkarken 32 kez oyuna sonradan girdi ve Hamburg'taki günlerini arattı. Diego için Juve iyi tercih olacak diye düşünsemde beklentileri karşılayamayarak Bundesliga'ya geri döndü.

Transfer sezonun kapanmasına 4 gün kala Wolfsburg günlerdir transfer etmeye uğraştığı 25 yaşındaki Brezilyalı yıldızı 15 milyon euroya kadrosuna kattı. Diego 4 yıllık sözleşmeye imza atarken yılda 6 milyon euro alacak. Bu transferle Misimovic'in gönderilmesi kuvvetle muhtemel. 2 sezonda 75 maça çıkan ve 19 gol 39 asist yapan Boşnak yıldızın Diego'nun Bremen günlerindeki oyununu sergilerse aranmayacağı kesin.

Futbola 11 yaşında Santos'un alt yapısında başlayan 1985 doğumlu oyuncu 2002 yılında profesyonel sözleşme imzaladı ünlü Brezilya kulübü ile. 2002 yılında Santos lig şampiyonu olurlen Diego forma giydiği 22 maçta 8 gole imza attı. Santos'un şampiyon olan takımın omurgasında Robinho ve Elano ile beraber yer aldı.

2003 yılında 33 maçta forma giyen ve 9 gol kaydeden Diego Ribas ertesi sezon 9 lig maçında 4 gol attı. Lig devam ederken Haziran 2004'te Santos'tan kopan ilk oyuncu oldu (Elano yıl sonunda, Robinho ise ertesi ezon kulüpten ayrıldı) ve henüz 19 yaşındayken Porto'ya transfer oldu.

Barcelona'ya transfer olan Deco'nun yerine son Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Porto'ya gelen Diego, Portekiz'deki ilk sezonunda 36 maça çıktı ve 4 gole imza attı. Porto forması ile ilk golünü 30 Ekim 2004'te Nacional deplasmanında kaydetti. 6 maç forma giydiği Ş.Ligi'nde ise tek golünü gruplarda Chelsea'ye karşı attı.

Ertesi sezon teknik direktör Co Adriaanse ile sorun yaşayan ve sezon boyunca sadece 23 maçta şans bulan Brezilyalı yıldız 2 gol ile sezonu tamamladı. Porto ligi şampiyon tamamlarken Diego 6 milyon euroya Werder Bremen'e transfer oldu.

Bundesliga'da oynadığı ilk maçın henüz 20. dakikasında Werder Bremen adına ilk golünü kaydetti. Bremen ekibinin ligi Stuttgart'ın 4 puan arkasında bıraktığı ligde 33 maçta forma giyerken 13 gol 10 asist yaptı. Avrupa'da ise 6'sı Şampiyonlar Ligi (Grubu 3. bitirdiler), 8'i de UEFA Kupası'nda (Yarı final oynadılar) olmak üzere 14 maçta 2 gole imza attı.

Bir önceki sezon (76) olduğu gibi 2007-2008 sezonunda da Werder Bremen attığı 75 golle ligin en çok gol atan takımı oldu. Klose'nin takımdan ayrılmasına rağmen Rosenberg ve Hugo Almeida ile çok uyumlu oldu Diego. Ligde 13 gol 10 asist yapan Brezilyalı yıldızın bu performansı Werder Bremen'i lig 2.si yaptı. Ş.Ligi elemesinde Zagrep deplasmanında attığı 2 golle takımını gruplara taşıyan Diego gruplarda ise 5 maçta 1 gol 1 asiste imza attı. Grubu yine 3. tamamlayan Alman ekibi UEFA'da ise Diego'nun rövanştaki golüne rağmen (0-2, 1-0) 4. turda elendi.

2008-2009 sezonunda ligde forma giydiği ilk 11 maçta 8 gol kaydederek sezona fırtına gibi giren Brezilyalı yıldız Aralık'ta yaşadığı sakatlık sonucu 2 ay sahalardan uzak kaldı. Takıma döndükten sonra 10 lig maçında forma giydi ve 4 gole imza atan Diego toplamda ligde 12 gol 5 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde 5 maçta 1 gol atan Werder Bremen'in 10 numarası takımı ile üstüste 3. kez grubu 3. sırada tamamlayarak UEFA'da yoluna devam etti.

Burada oynadığı 8 maçta 6 kez rakip fileleri havalandıran Diego özellikle çeyrek finalde Udinese'ye karşı tek başına direndi. Her 2 maçta da 2'şer gol atarak (3-1, 3-3) takımını önce yarı finale, Hamburg rövanşında attığı gol ile (0-1, 3-2) de sonra finale taşıdı. Finalde sarı kart cezası nedeni ile oynayamayınca kupa Shaktar Donetsk'e gitti.

26 Mayıs 2009'da İtalyan devi Juventus'a imza atan Brezilyalı oyuncu kulübünün kasasına da 24.5 milyon euro girmesini sağlıyordu. Serie A'daki 2. maçında Roma deplasmanında 2 gol atarak süper bir giriş yaptı sezona. Ama gerisi gelmedi ve ligi 33 maçta 5 gol 7 asist ile tamamladı. Avrupa'da ise 5'i Şampiyonlar Ligi, 4'ü UEFA olmak üzere 9 maçta forma giydi. İtalya Kupası'nda da 2 maçta forma giyip 2 gol kaydetti Inter ve Napoli'ye karşı.

Brezilya formasını ilk olarak 18 yaşındayken Meksika'ya karşı giyen Diego, 2003'te Gold Cup'ta Brezilya 23 yaş altı takımında Kaka ve Robinho gibi isimlerle beraber forma giydi O turnuvada Brezilya finalde Meksika'ya yenilirken Diego 5 maçta 2 gol kaydetti. Ertesi sene 'Copa America'da Brezilya şampiyon olurken Diego Ribas da kadroda yer alıyordu.

Brezilya'nın çeyrek finalde elendiği 2006 Dünya Kupası'nda kadroya çağırılmayan Diego 2 sezon sonra Pekin'de düzenlenen olimpiyatlarda Ronaldinho, Andersoni Pato gibi isimlerle beraber kadroya çağırıldı. Şampiyon Messili Arjantin olurken Brezilya Belçika'yı yenerek ancak 3. olabildi. Diego ise 6 maçta 2 gol kaydetti.

2010 Dünya Kupası'nda ise Dunga'nın ilginç tercihleri neticesinde Güney Afrika'ya giden kafilede yer almadı. Ronaldinho, Pato, Adriano gibi isimlerle beraber turnuvayı televizyondan izlemek zorunda kaldı. Toplamda 38 kez milli olan 25 yaşındaki oyuncu ülkesi adına 7 gole imza attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails