25.08.2010

"Real Madrid'in 3. Kalecisi Ramos ve Khedira"

Jose Mourinho ilginç bir adam. Onun bazı şeyleri neden yaptığını anlayamayız ama çoğu zaman bu yapmayı düşündüğü ve bize ilginç gelen şeyler bir şekilde onun başarılı olmasını sağlar.

Iker Casillias yıllardır Real Madrid'in kalesini istikrarlı bir şekilde koruyor. Ne ciddi bir sakatlık geçirdi ne de çok fazla kart gördü. (Son 10 yılda sadece 19 sarı 1 kırmızı kart). İstatistiklerine baktığımızda ortalama her sezon 50 maça çıkıyor. Real Madrid'te Casillias'ın arkasında bekleyen takımın 2. kalecisi Dudek sadece 3 maça çıkabilmiş 2 sezonda.

Takımın başına bu sezon geçen Mourinho ise haftanın bazı günlerinde Sergio Ramos ile Sami Khedira'ya kaleci idmanı yaptırtacakmış. Bunun sebebi ise eğer aynı maç içinde Casillias ve Dudek sakatlanır ise kaleye bu 2 isimden birinin geçecek olması.

Tamam belki Casillias'ın sakatlanma ihtimali çok düşük, muhtemelen yine her sezon 50'ye yakın maça çıkacak ama Mourinho şimdiden işi garantiye almış. Bunu Mourinho'dan başkası da düşünemezdi zaten. Adam geleceği görerek olası bir krize karşılık şimdiden önlemini alıyor.

Hoş o meşhur 4-3'lük Fenerbahçe - Beşiktaş maçında spontane gelişen ve Pancu'nun kalede devleştiği olası bir 'Kadıköy Panteri'durumunun önüne geçiyor ama sezon başında bunları düşünerek 2 futbolcusuna kaleci idmanı yaptırtması Mourinho'nun ne derece zeki olduğunuda gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails