26.08.2010

Şampiyonlar Ligi'nde Torbalar Belli Oldu!

Platini'nin Şampiyonlar Ligi'nde uyguladığı yeni statü ile 22 takım gruplara direkt katılıyordu. Salı gecesi ve dün gece oynanan 10 karşılaşma sonucunda Şampiyonlar Ligi'ne katılacak son 10 takım da belirlenmiş oldu.

İspanya temsilcisi Sevilla ve İtalya temsilcisi Sampdoria'nın elendiği play-off müsabakalarında Hapoel Tel Aviv, Braga, Ajax, Werder Bremen, Zilina, Auxerre, Kopenhag, Partizan, Basel ve Tottenham gruplara kalan takımla oldu.

Türkiye Süper Lig'ini şampiyon tamamlatan Bursaspor'un yanı sıra İngiliz ekibi Tottenham, Slovak ekip Zilina, Portekiz temsilcisi Braga, Hollanda şampiyonu Twente ve İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv tarihlerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek.

16. kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olan Manchester United, Devler Ligi'nde mücadele en fazla yer alan takım. Manchester United'ı 15 kez ile Barcelona ve Real Madrid takip ediyor. Bayern Münih ve Milan ise 14. kez katılarak bu 3'lünün arkasında sıralanıyorlar.

Bursaspor 6.890 puan ile 32 takım içinde en az puana sahip takım. Bu akşam 19.00'da Eurosport ve Euro Futbol'dan naklen yayınlanacak kura çekiminde torbalar şu şekilde;

1. TORBA

Inter (İTA)
FC Barcelona (İSP)
Manchester United (İNG)
Chelsea (İNG)
Arsenal (İNG)
Bayern Münih (ALM)
AC Milan (İTA)
Olympique Lyon (FRA)

2. TORBA

Werder Bremen (ALM)
Real Madrid (İSP)
AS Roma (İTA)
Shakhtar Donetsk (UKR)
Benfica (POR)
Valencia (İSP)
Olymp. Marsilya (FRA)
Panathinaikos (YUN)

3. TORBA

Tottenham Hotspur (İNG)
Glasgow Rangers (İSK)
Ajax (HOL)
Schalke 04 (ALM)
FC Basel (İSV)
Sporting Braga (POR)
FC Kopenhag (DEN)
Spartak Moskova (RUS)

4.TORBA

Hapoel Tel-Aviv (İSR)
MSK Zilina (SLO)
FC Twente (HOL)
Auxerre (FRA)
Rubin Kazan (RUS)
CFR Cluj (ROM)
Partizan Belgrad (SIR)
BURSASPOR (TUR)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails