8.06.2010

Almanya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!

Dünya Kupası elemelerinde oynadığı 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alan Almanya, grubunu Rusya'nın 4 puan önünde bitirerek rahat bir şekilde G.Afrika biletini aldı.

Almanya'nın Dünya Kupası'ndaki grubunda zayıf olarak gözüken bir takım yok ama yinede ne yapar eder gruptan çıkarlar. Son 5 uluslararası turnuvanın 2'side final oynayan Almanya 2006 Dünya Kupası'nda da yarı final oynamıştı. En önemli futbolcusu Ballack'tan yoksun olsa da en azından bir çeyrek final yapmaları garanti gibi.

23 kişilik kadronun tamamı Bundesliga'da oynuyor. Löw en çok tercihi ise 7 futbolcu ile Bayern Münih'ten oldu. Werder Bremen'den 4, Hamburg'tan da 4 futbolcu Almanların Dünya Kupası kadrosunda yer almakta.

Oliver Kahn'ın emekli olması sonrası kaleye geçen Rene Adler'in sakatlanması ile turnuvada 1. kaleci olarak Schalke'li Neuer olacak. Kadroya alınan diğer 2 kaleci gibi Neuer'de milli takımda tecrübesiz. 24 yaşındaki Neuer milli formayı sadece 5 kez giyerken, B.Münihli Butt 3, W.Bremenli Wiese'de 2 kere Almanya'nın kalesini korudu.

Ballack'ın sakatlanması ile takımın 1. kaptanı olan ve defansın hem solunda hemde sağında oynama özelliğine sahip Philipp Lahm 90 dakika bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Almanların en büyük kozu. Defansın ortasında Werder Bremenli Mertesacker ile Hertha Berlinli Friedrich'in oynaması yüksek ihtimal. Hamburg'lu Jansen de defansın solunda görev alacak. 23 yaşındaki Serdar Taşçı ile B.Münih'in 21 yaşındaki stoperi Badtsuber savunmadaki alternatifler.

Orta sahada Ballack'ın yokluğunda o bölgede Mesut Özil'in oynaması bekleniyor. Takımı Werder Bremen'de Diego'nun yokluğunu mükemmel dolduran Türk asıllı oyuncu Dünya Kupası'na da damgasını vurabilir. 26 yaşına olmasına rağmen 72 kez milli olan ve Almanya ile 4. uluslararası turnuvasına katılacak Schweincshteiger Löw'ün en güvendiği isim. Hamburglu Trochowski önlibero bölgesinde Almanlar'a katkı sağlayacak.

96 milli maçta 48 gole imza atan B.Münihli Klose ile 73 milli maçta 38 gol kaydeden Kölnlü Lukas Podolski'nin forvetteki ikili olmasını bekliyoruz. B.Münih'te Klose'den formayı kapan Thomas Müller'de bu turnuvada adından sıkça söz ettirebilir. 21 yaşındaki Müller bu sezon B.Münih'te toplam 19 gole imza attı. Milli takım tecrübesi olmayan (sadece 2 kere milli oldu) Müller'in dışında bir diğer Bayernli golcü Mario Gomez (34 milli maç 12 gol)'de forvetteki bol alternatiflerden bir diğeri.

Almanya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1 Manuel NEUER
2 Marcell JANSEN
3 Arne FRIEDRICH
4 Dennis AOGO
5 Serdar TAŞÇI
6 Sami KHEDIRA
7 Bastian SCHWEINSTEIGER
8 Mesut ÖZİL
9 Stefan KIESSLING
10 Lukas PODOLSKI
11 Miroslav KLOSE
12 Tim WIESE
13 Thomas MÜLLER
14 Holger BADSTUBER
15 Piotr TROCHOWSKI
16 Philipp LAHM
17 Per MERTESACKER
18 Toni KROOS
19 CACAU
20 Jerome BOATENG
21 Marko MARIN
22 Hans Joerg BUTT
23 Mario GOMEZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails