12.06.2010

Slovakya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Çekoslavakya'dan 1993 yılında ayrılarak bağımsızlığını kazanan Slovakya ilk kez Dünya Kupası'na katılacak. Slovenya ve bağımsızlığını kazandığı Çek'ler ile aynı grupta yer alan Slovakya, grupta 2 kez yenildiği Slovenya'nın 2 puan önünde G.Afrika biletini kazandı.

2. tura çıkmak için İtalya ve güçlü Paraguay takımlarından birini geride bırakacak Slovakya gruptaki ilk maçını Yeni Zelanda ile oynayacağı için turnuvaya moralli başlayacaklardır. Süper Lig'den de 4 oyuncu bulunduran Slovaklar özellikle Napoli'li Hamsik'in önderliğinde bir mucizenin peşinde.

Kadroda yer alan 3 kalecinin yaş ortalaması 26 ve ilk kez bu denli büyük bir turnuvada oynayacaklar. Legia Varşova'nın kalecisi Mucha 15 kez ile en tecrübeli kaleci ve ilk 11'de yer alması neredeyse kesin gibi. Diğer 2 kalecinin toplam oynadığı maç sayısı ise 5.

Liverpool forması giyen Skrtel savunmada en önemli oyuncu. 27 yaşındaki oyuncu 39 kez milli oldu ve ülkesinde üstüste 2 kez yılın futbolcusu seçilmişti. Bu sezon Premier Lig'e yükselen West Bromwich'de forma giyen 27 yaşındaki Marek Cech ve L.Moskova forması giyen 37 kere de milli olan Durica savunmadaki diğer kilit isimler.

İlk kez 20 yaşında milli formayı giyen ve Slovakya orta sahasının beyni olan Marek Hamsik 3 senede 32 kez milli oldu 8 gol kaydetti ülkesi adına. Napolili yıldız Slovakya'nın 2. tura çıkma adına en büyük kozu. Geçen sene Twente'de kiralık forma giyen ve takımının Hollanda liginde şampiyon olmasına büyük katkıda bulunan 22 yaşındaki Stoch'ta Slovakya'nın yıldız adayı oyuncularından. Orta sahadaki diğer önemli isim de sürpriz bir şekilde A.Gücü'ne transfer olan Sapara. 28 yaşında olan Slovakya'nın 10 numarası 25 milli maçta 2 gole imza attı.

Forvette yine A.Gücü'nde forma giyen Vittek, Slovakya'nın gol yollarındaki en önemli silahı. 28 yaşındaki Vittek 70 milli maçta kaydettiği 19 golle Slovakların en golcü ismi. Eleme maçlarında kritik goller atan Beşiktaşlı Holosko'da özellikle kontra-ataklarda hızı ile Slovakya'ya sürpriz goller kazandırabilir. Bochum'da forma giyen Sestak (31 milli maçta 11 gol) elemelerde 6 maçta 6 gol kaydetmişti. Vittek'le beraber ileride gol arayacak etkili isimlerden.

Slovakya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1
Ján Mucha
2 Peter Pekarík
3 Martin Škrtel
4 Marek Čech
5 Radoslav Zabavník
6 Zdeno Štrba
7 Vladimír Weiss
8 Ján Kozák
9 Stanislav Šesták
10 Marek Sapara
11 Róbert Vittek
12 Dušan Perniš
13 Filip Hološko
14 Martin Jakubko
15 Miroslav Stoch
16 Ján Ďurica
17 Marek Hamšík
18 Erik Jendrišek
19 Juraj Kucka
20 Kamil Kopúnek
21 Kornel Saláta
22 Martin Petráš
23 Dušan Kuciak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails