10.06.2010

Hollanda Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Katıldıkları her uluslararası turnuvalar öncesinde sürpriz yapacak takımlar arasında yer alan Hollanda, oynadıkları göze hoş gelen futbolları ile şampiyon olamasa da her zaman gönüllerin şampiyonu oldu.

2010 elemelerinde ve hazırlık maçlarında oynadıkları tüm maçları kazanan Hollanda G.Afrika'daki şampiyonada sürpriz şampiyon adayları arasında yer alıyor. Robben'in sakatlığının ne zaman düzeleceği ve Hollanda'ya hangi aşamada katılacağı belli değil. En kötü ihtimalle gruplardan sonra bile takıma dönse Bayern'deki oyunu ile Hollanda'yı en az yarı finale kadar taşıyabilir.

M.United'lı Van Der Sar'ın Hollanda milli takımı bırakması ile kalenin 1 numaralı ismi olan Stekelenburg'lu Hollanda kalesi pek güven vermiyor. Ajax'ın da kalesini koruyan 28 yaşındaki kaleci 27 kez Hollanda milli forması giydi.

Stam ve F.De Boer'dan bu yana savunmada yeteri kadar güven vermeyen Hollanda'da defansın solunda 35 yaşındaki Van Bronckhorst her zamanki gibi banko. Defansın sağında Evertonlu Heitinga ve 22 yaşında olmasına rağmen Ajax'ın sağ bekinde harikalar iş yaratan Van der Wiel forma savaşı verecek. Stoper bölgesinde ise Hamburglu Mathijsen, PSV'li Heitinga ve Stuttgart'ta oynayan Boulahrouz forma bekleyecek van Maarjwik'ten.

2006 Dünya Kupası kadrosunda Van Basten'le yaşadığı problemler dolayısı ile olmayan Van Bommel 33 yaşında olduğu için son D.Kupası olabilir. Bayern Münihli oyuncuya orta sahada en büyük desteği ise M.City'de forma giyen 26 yaşındaki De Jong verecek. Orta sahada defansif olarak oynayacak bu 2 oyuncunun önünde ise Inter'in bu sezonu 3 kupa ile kapatmasında en büyük pay sahibi olan Wesley Sneijder yer alacak. 26 yaşındaki oyuncu 61 milli maçta 14 gol atarken duran toplardada Hollanda'nın en büyük kozu.

Ofansif anlamda ise Nistelrooy'un yer almamasına rağmen müthiş bir ekip var Hollanda'da. Liverpollu Babel ile Milanlı Huntelaar (32 milli maçta 15 gol) bile yedekte oynayacaklar büyük olasılıkla. Robben'in olmadığı maçlarda R.Madridli Van der Vaart(78 milli maç 16 gol)'ın ilk 11'de oynayacağını söyleyebiliriz. Forvetin sağında Liverpol'da da aynı bölgede oynayan Dirk Kuyt (63 milli maç 15 gol)'un oynaması banko gözüküyor. Bu sene sakatlıklarla boğuşan ve o nedenle sadece 18 kez Arsenal forması giyen Van Persie yinede ilk 11'in değişilmezlerinden olacak. 27 yaşındaki golcü 44 milli maçta 18 tane gol attı.

1 Maarten STEKELENBURG
2 Gregory VAN DER WIEL
3 John HEITINGA
4 Joris MATHIJSEN
5 Giovanni VAN BRONCKHORST
6 Mark VAN BOMMEL
7 Dirk KUYT
8 Nigel DE JONG
9 Robin VAN PERSIE
10 Wesley SNEIJDER
11 Arjen ROBBEN
12 Khalid BOULAHROUZ
13 Andre OOIJER
14 Demy DE ZEEUW
15 Edson BRAAFHEID
16 Michel VORM
17 Eljero ELIA
18 Stijn SCHAARS
19 Ryan BABEL
20 Ibrahim AFELLAY
21 Klaas Jan HUNTELAAR
22 Sander BOSCHKER
23 Rafael VAN DER VAART





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails