6.06.2010

G.Afrika Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!

Ev sahibi kontenjanından turnuvaya katılacak olan Güney Afrika'nın Dünya Kupası'ndaki hedefi daha önce hiç başaramadığı gruplardan çıkma başarsını gösterebilmek. Daha önce Dünya Kupaları'nda 2 kez (1998,2002) boy gösteren 'Bafana, Bafana' lakaplı G.Afrika, her 2 kupadada gruplarda elenmişti.

Ünlü Brezilyalı teknik adam Carlos Alberta Parreria'nın çalıştırdığı Güney Afrika'nın istatistiklerde yanında. Çünkü daha önce düzenlenen tüm Dünya Kupaları'nda ev sahibi ülkelerin tamamı gruplardan çıkmayı başardı.

Parreira ülkenin en önemli yıldızı ve en golcü oyuncusu Benni Mc Carthy'i 23 kişilik kadroya dahil etmeyerek herkesi şaşırtmıştı. Mevcut kadrodaki 13 isim Güney Afrika Ligi'nde top koşturuyor.

Şu anda takımın yıldızı konumunda olan futbolcu Everton forması giyen Pienaar. Portsmouth forması giyen savunma oyuncusu Mokoena'da dikkat çeken bir diğer futbolcu ve ülkesinin kaptanlığını yapmakta.

Her ne kadar hücumda Mc Carthy'nin yokluğunu çok arayacak olsalarda daha önce hakemlerin ev sahibi ülke lehine verdiği düdükler dolayısı ile gruptan çıkma şansları az da olsa olabilir. Dünya Kupası'nın açılış maçında Meksika ile oynayacakları maç kaderlerini belirleyecek. Fransa'dan puan almları şu görüntüleri itibarı ile zor gibi.

Güney Afrika Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosu;

1 Moneeb JOSEPHS
2 Siboniso GAXA
3 Tsepo MASILELA
4 Aaron MOKOENA
5 Anele NGCONGCA
6 MacBeth SIBAYA
7 Lance DAVIDS
8 Siphiwe TSHABALALA
9 Katlego MPHELA
10 Steven PIENAAR
11 Teko MODISE
12 Reneilwe LETSHOLONYANE
13 Kagisho DIKGACOI
14 Matthew BOOTH
15 Lucas THWALA
16 Itumeleng KHUNE
17 Bernard PARKER
18 Siyabonga NOMVETHE
19 Surprise MORIRI
20 Bongani KHUMALO
21 Siyabonga SANGWENI
22 Shu-Aib WALTERS
23 Thanduyise KHUBONI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails