11.06.2010

Paraguay Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Güney Amerika elemelerinde uzun süre lider durumda kalan ve Dünya Kupası'na gitmeyi en erken garantileyen ülkelerden olan Paraguay, son maçta Kolombiya'ya yenilerek grubu Brezilya ve Şili'nin arkasında 3. sırada tamamlamıştı.

Üstüste 4. toplamdada 9. Dünya Kupası'na katılacak olan Paraguay, F grubunun İtalya ile beraber favorisi. Slovakya'nın önünde rahat bir şekilde 2. tura yükselmelerini bekliyorum. Eğer olurda sürpriz bir şekilde İtalya'yı geçip lider olurlarsa çeyrek final bile yapabilirler.

Paraguay kalesinde 33 yaşındaki tecrübeli isim Justo Villar olacak. 2002 ve 2006 Dünya Kupası'nda pek fazla forma şansı bulamayan La Liga'da Valladolid formasını giyen kaleci 73 kere milli oldu. Boca Juniors'ta forma giyen 34 yaşındaki Bobadilla'da kale için düşünülecek diğer isim.

Savunmada Sunderland forması giyen Paolo Da Silva, Paraguay'ın da kaptanlığını yapıyor. 30 yaşındaki oyuncu 72 kez milli oldu. 4. kez Dünya Kupası'nda forma giyecek olan 36 yaşındaki Caniza son uluslararası turnuvada tecrübesi ile ülkesine katkı sağlamaya çalışacak. A.Mineiro'da forma giyen 31 yaşındaki Cacares ve Boca Juniors forması giyen 32 yaşındaki Morel savunmadaki diğer önemli isimler.

Paraguay orta sahasında Atalanta forması giyen 26 yaşındaki Barretto'dan çok şeyler bekleniyor. 48 kez milli olan oyuncuya en büyük desteği ise Wolfsburg'ta forma giyen Santana verecek. Meksika'nın Cruz Azul takımında forma giyen Riveros'ta Paraguay orta sahasının omurgası.

Kadroda uluslararası alanda en fazla yıldızının olduğu bölge forvet Paraguay'ın. Yılların Santa Cruz(70 milli maçta 21 gol)'una bu sefer Cardozo ve Barrios gibi 2 etkili isim eşlik edecek. Benfica forması ile Portekiz Ligi'nde gol kralı olan 27 yaşındaki Cardozo forma giyeceği ilk Dünya Kupası'nda adından söz ettirmek isteyecek. Dortmund forması ile 33 maçta 22 gole imza atan 26 yaşındaki Barrios'ta ilk 11 için düşünülecek isimlerden. Takım arkadaşı Nelson Valdez bu sezon formda olmasada Paraguay için iyi bir alternatif forvet oyuncusu olabilir.

Meksika Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Justo VILLAR
2 Dario VERON
3 Claudio MOREL
4 Denis CANIZA
5 Julio Cesar CACERES
6 Carlos BONET
7 Oscar CARDOZO
8 Edgar BARRETO
9 Roque SANTA CRUZ
10 Edgar BENITEZ
11 Jonathan SANTANA
12 Diego BARRETO
13 Enrique VERA
14 Paulo DA SILVA
15 Victor CACERES
16 Cristian RIVEROS
17 Aureliano TORRES
18 Nelson VALDEZ
19 Lucas BARRIOS
20 Nestor ORTIGOZA
21 Antolin ALCARAZ
22 Aldo BOBADILLA
23 Rodolfo GAMARRA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails