7.06.2010

Yunanistan Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Euro 2004'te oynadığı savunma futbolu ile şampiyonluğa ulaşan ve bu özellikleri dolayısı ile nefret ettiğim takımların başında gelen Yunanistan, Avrupa Elemleri 2. grubunda İsviçre'nin ardından 2. olmuş ve Dünya Kupası biletini Ukrayna ile oynadığı play-off maçları (0-0, 1-0) sonucunda kapmıştı.

Otto Rehhagel yönetimindeki Yunanistan'ın savunma ağırlıklı futbolu devam ediyor. Ancak gruplarında Arjantin ve Nijerya gibi hücum gücü yüksek takımlara karşı bu 'cateneccio' taktiği tutacakmı göreceğiz. Grupta son maçını Arjantin ile oynayacak Yunanistan 2 maçta toplam 1 golle 4 puan kazanırak 2. tura yükselirse şaşırmayacağım.

Yunanistan'ın 23 kişilik kadrosunun 15'i Yunanistan liginde top koşturuyor. Bu 15 futbolcunun 11'i de Panathinaikos-Olympiakos takımlarında oynuyor. Neredeyse takımın yarısı yani.

Nikopolidis'in emekli olması ile 1. kalecilik için en avantajlı isim PAOK'un kalesini koruyan 36 yaşındaki Chalkias. 198 boyundaki bu dev kaleci 10 yıllık milli takım kariyerinde toplam 26 maça çıkmış. Şampiyon P'iakos'un 28 yaşındaki kalecisi Tzorvas ise yedek bekleyecek büyük olasılıkla.

Kadrodaki 10 tane savunma oyuncusu her zamanki gibi Yunanistan'ın bu turnuvada da 'Çanakkale geçilmez' şeklinde oynayacağının kanatı. Otto Rehhagel'in defansta en güvendiği isim ilk olarak Liverpol'da forma giyen Krygiakos olacak. 31 yaşındaki oyuncu, 69 kere milli olan Seitaridis ile beraber Yunanista defansının en önemli isimleri. Olympiakoslu Patsatzoglou, Papadopoulos ve P'iakoslu Spiropulos da ilk 11'de forma şansı bulacak savunma oyuncuları.

Orta sahada pek fazla alternatifi olmasada turnuvada 10 numara ile mücadele edecek Karagounis, Yunanların en çok iş beklediği oyuncuların başında geliyor. P'iakos, Olympiakos'un hegamonyasına son verirken başrolde olan 33 yaşındaki futbolcu 93 kez milli formayı giydi. P'iakoslu Katsoranis'te Yunanistan orta sahasının etkili isimlerinden.

Yunanlılar turnuvada tek forvet mi oynar bilemem ama kadroya çağrılan 5 forvetin 4'üde ilk 11 için kıyasıya yarışa girecek orası kesin. Herhta Berlin forması giyen Gekas(47 maç 20 gol) ve Nurnberg forması giyen Charisteas(84 maç 24 gol) ilk etapta düşünülecek forvet oyuncuları. Çift forvetli maçlarda bu ikisi ilk 11'de kesin gibi. Charisteas gibi boyu 1.90 metrenin üstünde olan Samaras'ta Rehhagel'den forma bekleyecek. Celtic'te bu sezon 12 gol kaydederek fena bir performans göstermedi. P'iakos'ta forma giyen Salpingidis ise Ukrayna'ya karşı tek golü atarak ülkesini D.Kupası'na taşımıştı. Onun hatrınada olsa belki bir maçta ilk 11'de oynar...

Yunanistan'ın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Konstantinos CHALKIAS
2 Giourkas SEITARIDIS
3 Christos PATSATZOGLOU
4 Nikos SPIROPOULOS
5 Vangelis MORAS
6 Alexandros TZIOLIS
7 Georgios SAMARAS
8 Avraam PAPADOPOULOS
9 Angelos CHARISTEAS
10 Georgios KARAGOUNIS
11 Loukas VYNTRA
12 Alexandros TZORVAS
13 Michail SIFAKIS
14 Dimitrios SALPINGIDIS
15 Vasileios TOROSIDIS
16 Sotirios KYRGIAKOS
17 Theofanis GEKAS
18 Sotiris NINIS
19 Sokratis PAPASTATHOPOULOS
20 Pantelis KAPETANOS
21 Konstantinos KATSOURANIS
22 Stelios MALEZAS
23 Athanasios PRITTAS

1 yorum:

  1. amcik takimlari yeniler yuunanisani yunanistani yeenin amina koyam :D

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails