8.06.2010

Slovenya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 3. grubunu Slovakya'nın ardından 2. sırada tamamlayan Slovenya, play-off turunda Hiddink'in Rusya'sını saf dışı bırakarak büyük bir sürprize imza atmıştı.

Ancak Slovenya'nın aynı sürprizi Dünya Kupası'nda gerçekleştirmesi zor gözüküyor. ABD ile girecekleri 2.lik yarışında düğümü 18 Haziran'daki maç çözecek. Cezayir'e karşı sürpriz puan kaybı da yaparlarsa eğer gruptan çıkma adına işleri çok zor.


Udinese kalesinin de 1 numaralı ismi olan Handanovic, Slovenya'nın turnuvadaki en büyük kozlarından biri olacak. Buffon'un "Bana göre Serie A'nın en iyi kalecisi" dediği 26 yaşındaki kaleci 39 kez milli oldu.

Savunmadaki kilit isimlerin Chievo'da forma giyen Bojan Jokic ve Grenoble'de forma giyen Cesar olmasını bekliyorum. 24 yaşındaki Cesar 32, 28 yaşındaki Cesar da 42 kez ülkelerinin milli formasını giydi.


Takımın en büyük yıldızı ise Bundesliga'da Köln forması giyen Novakovic. Slovenya tüm umutlarını bu oyuncuya bağlamış durumda desek yalan olmaz. Bundesliga'da 16 gole imza atan 31 yaşındaki forvet, milli takımı ile de çıktığı 38 maçta 16 gol kaydetti. Slovenya'nın kaptanı olan ve West Bromwich Albion'da forma giyen Robert Koren ile Auxerre'de forma giyen ve milli takımda da 10 numarayı giyecek oyun kurucu Valter Birsa, Novakovic'e en büyük desteği sağlayacak futbolcular.

Slovenya'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1 Samir HANDANOVIC
2 Miso BRECKO
3 Elvedin DZINIC
4 Marko SULER
5 Bostjan CESAR
6 Branko ILIC
7 Nejc PECNIK
8 Robert KOREN
9 Zlatan LJUBIJANKIC
10 Valter BIRSA
11 Milivoje NOVAKOVIC
12 Jasmin HANDANOVIC
13 Bojan JOKIC
14 Zlatko DEDIC
15 Rene KRHIN
16 Aleksander SELIGA
17 Andraz KIRM
18 Aleksandar RADOSAVLJEVIC
19 Suad FILEKOVIC
20 Andrej KOMAC
21 Dalibor STEVANOVIC
22 Matej MAVRIC
23 Tim MATAVZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails