9.06.2010

Sırbistan Milli Takım Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Sırbistan en büyük sürprizi Dünya Kupası eleme gruplarında Fransa ile beraber yer aldığı gruptan lider olarak çıkarak yaptı. Hedefleri Dünya Kupası'nda daha büyük sürprize imza atarak en azından bir çeyrek final olacak gibi gözüküyor.

En zayıf bölgesi kalede olan Sırbistan'da bu bölgede uluslararası bir futbolcu bulunmuyor. Takımın 1. kalecisi bu sene Wigan'da sadece 4 maça çıkan 27 yaşındaki Stojkovic.

Savunmanın ortasındaki 2 isimden biri Manchester United'ın diğeri de Chelsea'nin önemli futbolcularından. Hem Vidic hem de Ivanovic kulüplerinde banko oynayan stoperler. Bu 2 ismin yanı sıra Lazio forması ile harikalar yaratan ve adı R.Madrid ile geçen sol bek Kolarov ile henüz 22 yaşında olmasına rağmen Dortmund ile 34 maçın tamamında 90 dakika forma giyen Subotic de defans hattındaki mükemmel oyuncular.

Inter'in bu sezon Şampiyonlar Ligi kazanmasında büyük pay sahibi olan ve 88 kez milli formayı giyen Dejan Stankovic her turnuvada olduğu gibi Dünya Kupasında'da Sırbistan'ın en büyük kozu. Stankovic'in yanı sıra CSKA Moskova'da harikalar yaratan ve Juventus'a transferi an meselesi olan Krasic ile Sırbistan'ın orta sahası mükemmel boyutta. S.Liege'de oynayan Jovanovic ve geçen yaz Fiorentina'dan Stuttgart'a transfer olan, 23 yaşında olmasına rağmen 27 kez milli formayı giyen Kuzmanovic Sırbistan'ın diğer etkili orta saha oyuncuları.

Forvette kuşkusuz en büyük umut her zamanki gibi 202 boyundaki Zigic olacak. D.Kupası'ndan önce Valencia'dan Birmingham'a transfer olan dev golcü 45 milli maçta 16 gol kaydetti. Geçtiğimiz sezonu Ajax'ta geçiren 'Evliya Çelebi' Pantelic 32 yaşında olmasına rağmen Sırbistan'a büyük katkı sağlayabilir. Hollanda Ligi'ni 16 golle tamamlayan Pantelic de milli forma ile 32 maçta 6 gol kaydetti.

Sırbistan Milli Takımının 23 kişilik kadrosu;


1 Vladimir STOJKOVIC
2 Antonio RUKAVINA
3 Aleksandar KOLAROV
4 Gojko KACAR
5 Nemanja VIDIC
6 Branislav IVANOVIC
7 Zoran TOSIC
8 Danko LAZOVIC
9 Marko PANTELIC
10 Dejan STANKOVIC
11 Nenad MILIJAS
12 Bojan ISAILOVIC
13 Aleksandar LUKOVIC
14 Milan JOVANOVIC
15 Nikola ZIGIC
16 Ivan OBRADOVIC
17 Milos KRASIC
18 Milos NINKOVIC
19 Radosav PETROVIC
20 Neven SUBOTIC
21 Dragan MRDJA
22 Zdravko KUZMANOVIC
23 Andjelko DJURICIC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails