9.06.2010

Avustralya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Okyanusya kıtasında yer almasına rağmen Asya kıtasından elemelere katılan Avustralya 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlikle Japonya'nın önünde grubunu lider bitirererek üstüste 2. toplamda da 3. kez Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Avustralya'nın yer aldığı D grubu belkide Dünya Kupası'nda güçlerin birbirine en fazla eşit olduğu grup. Turnuvanın sürpriz yapma kapasitesine sahip Sırbistan ile beraber Gana da bu grupta dengeleri değiştirebilecek bir takım.

Avustralya'da kale daha önceden 75 kez olduğu gibi yine Mark Schwarzer'e emanet edilecek. Fulham'la beraber bu sezonu mükemmel geçiren 38 yaşındaki kalecinin bu Dünya Kupası muhtemelen son uluslararası turnuvası olacak Avustralya ile.

Savunmadaki en önemli isim G.Saray'da yarım sezonda taraftarın sevgilisi olan ve Avustralya'nın kaptanlığını yapan Lucas Neill olacak. Dinamo Moskova'da forma giyen Wilkshire, 35 yaşındaki Craig Moore ve Basel forması giyen Chipperfield savunmada diğer öne çıkan isimler.

Orta sahası Avustralya'nın en güçlü olduğu bölgesi. Blackburn'da forma giyen 31 yaşındaki Grella ve 4 sezon PSV'de forma giyen Culina orta sahanın defansif gücünü oluşturuyorlar. Blackburn'un hırçın orta saha oyuncusu Emerton 72 milli maçta çıktığı 17 gol ile orta sahada Avustralya'ya büyük katkı sağlayan oyunculardan. Ama yinede en önemli katkı Everton forması ile harikalar yaratan Tim Cahill ile G.Saray'da 2. baharını yaşayan Harry Kewell'dan geliyor. Bu 3'lü %100 oynadığında Avustralya'nın gruptan çıkması sürpriz olmaz.

Ofansif orta saha oyuncuları nedeni ile forvetlerine pek iş düşmeyen Avustralya'nın 5 kişilik forvet oyuncu listesinde göze batan tek oyuncu Bresciano. Palermo forması giyen oyuncu 55 milli maçta 11 gole imza attı. Geçen sezonu Japon liginde geçiren 28 yaşındaki Kennedy'de forvette ilk alternatif olacak gibi gözüküyor.

Avustralya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu:



1 Mark SCHWARZER
2 Lucas NEILL
3 Craig MOORE
4 Tim CAHILL
5 Jason CULINA
6 Michael BEAUCHAMP
7 Brett EMERTON
8 Luke WILKSHIRE
9 Joshua KENNEDY
10 Harry KEWELL
11 Scott CHIPPERFIELD
12 Adam FEDERICI
13 Vince GRELLA
14 Brett HOLMAN
15 Mile JEDINAK
16 Carl VALERI
17 Nikita RUKAVYTSYA
18 Brad JONES
19 Richard GARCIA
20 Mark MILLIGAN
21 David CARNEY
22 Dario VIDOSIC
23 Marco BRESCIANO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails