10.06.2010

Kamerun Milli Takım Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Son 5 Dünya Kupası'nın 4'ünde yer alan ve her turnuvanın en renkli takımlarından olan Kamerun, 2006'daki hayal kırıklığından sonra Adebayorlu Togo'nun olduğu eleme grubunu 4 puan farkla lider bitirerek toplamda 6. kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

Paul Le Guen yönetimindeki Kamerun, Samuel Eto'o ve arkadaşları ile beraber Danimarka'yı geçip Hollanda'nın ardından 2. olmak için yoğun çaba sarfedicek. Daha önce katıldıkları 5 D.Kupası'nda sadece 1 kez gruplardan çıkabildiler.

Kamerun'un kalesinde Espanyol takımının 26 yaşındaki başarılı file bekçisi Kameni yer alacak. İlk milli formasını 17 yaşında giyen ve 55 kez milli olan Kameni elemelerde oynanan 6 maçra sadece 2 gol yedi. 10 senedir Türkiye'de oynayan (3 sezon Ç.Rize, 5 sezon Denizlispor, 2 sezon Kayserispor) 37 yaşındaki Hamidou'da Kameni'nin yedeği olarak turnuvada boy göstericek.

Kamerun ile beraber 4. kez Dünya Kupası'nda yer alacak Trabzonspor'lu Song, 136 kez milli olarak bu alanda Kamerun'un en tecrübeli ismi. Arsenal savunmasının değişilmez oyuncusu olan 23 yaşındaki yeğeni Alexandre Song'la beraber defansta iyi işlere imza atabilirler. Tottenham'da bu sezon 32'şer maça çıkan Assou-Ekotto ve Bassong da defanstaki diğer etkili isimler.

Her bölgesinde Süper Lig'den bir oyuncu barındıran Kamerun'un orta sahasında da şu anda A.Gücü forması giyen Geremi yer alıyor. 115 kez milli olan 32 yaşındaki Geremi, futbol hayatının son baharında olsa da Kamerun'a hala çok şeyler verebilecek bir oyuncu. Her ne kadar bu sezonu R.Betisle 2. ligde geçirsede Achille Emana, Kamerun'un Eto'o ile beraber en önemli yıldızı. Fransa Ligi şampiyonu Marsilya ile bu sezon 36 maça çıkan 24 yaşındaki M'Bia ile aynı ligde Lyon'un formasını giyen Makoun Kamerun orta sahasına diğer dikkat çeken isimler.

Forvette Samuel Eto'o için söylenecek pek bişey yok sanırım. 5 yıllık Barcelona macerasından sonra geçen sezon da Inter ile harika bir sezon geçirdi. 92 milli maçta 42 golü bulunan Eto'o, Kamerun'un yine en büyük kozu. Son oynanan 2 hazırlık maçında 3 gol atan Mallorcalı Webo'da ülkesi adına önemli bir gol silahı. 28 yaşındaki golcü 42 milli maçta 17 gole imza attı.

Kamerun Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;


1
Idriss KAMENI
2 Benoit ASSOU-EKOTTO
3 Nicolas NKOULOU
4 Rigobert SONG
5 Sebastien BASSONG
6 Alexandre SONG
7 Landry NGUEMO
8 GEREMI
9 Samuel ETOO
10 Achille EMANA
11 Jean MAKOUN
12 Gaetan BONG
13 Eric CHOUPO MOTING
14 Aurelien CHEDJOU
15 Pierre WEBO
16 Souleymanou HAMIDOU
17 Mohamadou IDRISSOU
18 Eyong ENOH
19 Stephane MBIA
20 Georges MANDJECK
21 Joel MATIP
22 Guy NDY
23 Vincent ABOUBAKAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails