11.06.2010

İtalya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Son Dünya Kupası şampiyonu İtalya, 2010 elemelerinde 7 galibiyet 3 beraberlik alarak İrlanda ve Bulgaristan'ın önünde rahat bir şekilde lider çıkarak Güney Afrika biletini aldı.

Dünya Kupası F grubunda en büyük rakibi Paraguay olacak gibi gözüküyor Arjanti'nin. 2006 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Grosso, Roma ile harika sezon geçiren Totti ve Lippi ile sorunları nedeni ile Cassano kadroya alınmadı. Özellikle Pirlo'nun da şu anda sakat olması ve ne zaman oynayacağının belli olmaması Totti'siz İtalya orta sahasını ciddi şekilde etkileyecektir.

Kalede dünyanın en iyi kalecisi Buffon var. 32 yaşındaki kaleci bu sezon takımı Juventus ile kötü sezon geçirsede Dünya Kupası'nda yine İtalya'nın en sağlam bölgesi. 101 kez milli olan Buffon'un yedeği ise De Sanctis olacak.

2006 Dünya Kupası'ndaki performansı ile o yıl Avrupa'da Yılın Futbolcusu seçilen Fabio Cannavaro artık 37 yaşında. 133 kez milli olan Juventuslu futbolcu son D.Kupası'nda yine Lippi'nin en güvendiği isimlerden. Savunmada partneri aynı takımda oynayan Chiellini de bu turnuvada daha tecrübeli olacak. Milan'da bu sezon 23 maçta forma giyen 33 yaşındaki Zambrotta sağ bekte her zamanki gibi etkili olmaya çalışacak. Genoa savunmasının kilit isimlerinden 24 yaşındaki Criscito'da ilk 11'de şans bulabilir bu turnuvada.

Orta sahanın en kilit ismi şüphesiz öldürücü pasları ve usta frikikleri ile Pirlo olacak. 66 milli maçta 8 gole imza atan oyuncunun sakatlığının ne zaman düzeleceğinin belli olmaması İtalya'nın en büyük handikaplarından. Adı R.Madrid ile de gündeme gelen Roma kaptanı De Rossi (54 milli maçta 8 gol) ve Milan'ın gladyatör orta sahası 32 yaşındaki Gattuso (72 kez milli) İtalya orta sahasında büyük işler başarmaya uğraşacak. Kanatlarda ise 34 yaşında olan ve 53 kez milli olan Juventuslu Camoranesi'nin yeri banko gibi gözüküyor. Udinese'deki formu ile Juventus'a transfer olan Pepe ile Sampdorialı Palombo'da ilk 11'e göz kırpan isimler. Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyunucu Montolivo'da bu turnuvada sürpriz yapacak isimlerden.

Forvette Lippi'nin ilk tercihi büyük olasılıkla Serie A gol kralı olan Udinese'li Di Natale olacak. 33 yaşındaki golcü oyuncu bu sezon ligde 29 gol attı. Fiorentinalı Gilardino (41 milli maçta 16 gol) ve Juventuslu Iaquinta (37 milli maçta 5 gol) arasında kıyasıya bir ilk 11 savaşı olacak şüphesiz. Sampdoria'ya transfer olduktan sonra geçen 1.5 yıllık süreçte 30 gole imza atan 26 yaşındaki Pazzini'de ilk 11 için tecrübeli isimlerin arasından sıyrılarak forma şansı arayacak.

İtalya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Gianluigi BUFFON
2 Christian MAGGIO
3 Domenico CRISCITO
4 Giorgio CHIELLINI
5 Fabio CANNAVARO
6 Daniele DE ROSSI
7 Simone PEPE
8 Gennaro GATTUSO
9 Vincenzo IAQUINTA
10 Antonio DI NATALE
11 Alberto GILARDINO
12 Federico MARCHETTI
13 Salvatore BOCCHETTI
14 Morgan DE SANCTIS
15 Claudio MARCHISIO
16 Mauro CAMORANESI
17 Angelo PALOMBO
18 Fabio QUAGLIARELLA
19 Gianluca ZAMBROTTA
20 Giampaolo PAZZINI
21 Andrea PIRLO
22 Riccardo MONTOLIVO
23 Leonardo BONUCCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails