12.06.2010

Brezilya Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Güney Amerike elemelerinde özellikle Mart 2009'dan sonra oynadığı son 7 eleme maçında aldığı 16 puanın sayesinde grubunu lider tamamlayan Brezilya, 19. kez Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

D.Kupası'nı 5 kere ile en çok elinde bulunduran Sambacılar, her zamanki gibi bu turnuvanında favorisi. 2006'da çeyrek finalde elenen Brezilya'nın grubunu lider bitirerek, İspanya ile finale kadar karşılaşmayacak olması bu turnuvada Brezilya-İspanya finali ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Taffarel'den sonra pek başarılı kaleci çıkaramayan Brezilya'nın bu sefer kalesi çok sağlam. Inter'in 3 kupalı sezonunda en büyük pay sahiplerinden olan Julio Cesar, ilk kez bir Dünya Kupası'na 1. kaleci olarak gidiyor. Yedek kulübesinde ise Roma'lı Doni ve Tottenhamlı Gomes'te bu sezonu iyi geçiren kalecilerinden.

Savunma oyuncusu olmasına rağmen tekniği ile bir çok oyuncuya 10 basan Inter'in 32 yaşındaki stoperi Lucio (91 kez milli) Brezilya her zamanki gibi Brezilya savunmasının lideri ve atakları geriden baştan isim olacak. Lucio'nun yanında büyük olasılıkla 74 kez milli olan Romalı Juan yer alacak. Benfica'da forma giyen Luisao'da ilk 11'de oynamak için Dunga'dan şans bekleyecek isimlerden.

Savunmanın sağında Maicon'un mu yoksa Dani Alves'in mi oynayacağı hala kesinlik kazanmış değil. Her ikiside dünyanın sayılı sağ beklerinden. Muhtemelen Dunga bir maç Maicon'u diğer maç D.Alves'i oynatarak her ikisinede şans verir. Ama yinede Maicon daha ön planda gibi. R.Carlos'tan sonra sol bekte sıkıntı yaşayan Brezilya'da Marcelo ve Andre'nin çağrılmaması ile Lyon'lu Bastos'a forma şansı doğdu. 5 kez milli olan 27 yaşındaki oyuncu 34 yaşındaki Gilberto'nun yerine ilk 11'de yer alabilir.

Teknik direktör Dunga, Ronaldinho, Diego gibi yıldızları D.Kupası kadrosuna almazken prensi Elano'dan vazgeçmedi ve G.Saraylı oyuncunun ilk 11'de oynaması banko gözüküyor. Orta sahada defansif olarak görev alacak Gilberto Silva ile Felipe Melo, Sambacıların yumuşak karnı olacak bu turnuvada. Orta sahanın beyni ise R.Madrid'te Milan günlerinden uzak olan Kaka (78 milli maçta 27 gol) olacak. Brezilya'nın 10 numarası atacağı ve attıracağı gollerle Brezilya'nın finale giden yoldaki en büyük kozu. Julio Baptista, Benfica'lı Ramires (son hazırlık maçında 2 gol attı) ve Wolfsburg'lu Josue'de maçın gidişatını değiştirecek futbolcular.

Ronaldo'nun yaşı, Adriano'nun da psikolojik sorunları nedeni ile kadroya alınmayışı anlaşılırda Pato'nun Dunga'dan kesik yemesi hiç kimsenin beklemediği birşeydi. Forvette sürpriz bir şekilde Nilmar (17 milli maçta 8 gol) ve Grafite (3 milli maçta 1 gol) çağrıldı D.Kupası kadrosuna. 2 sezon önce 28 golle Almanya'da gol kralı olan Grafite geride bıraktığımız sezon 11 golde kaldı. Grafite gibi ilk Dünya Kupası'na çıkacak olan Villareal'li 26 yaşındaki Nilmar da yedek bekleyecek bu turnuvada. Elemelerde Brezilya'nın en golcü ismi olan Luis Fabiano (38 milli maçta 25 gol), Sevilla'da bu sezon resmi maçlarda 21 gol kaydetti ve bu turnuvada da gol kralı olması beklenen oyunculardan. 75 milli maçta 23 gole imza atan 26 yaşındaki Robinho'da L.Fabiano ile beraber ileride Brezilya'nın çok şey beklediği isimlerden.

Brezilya Milli Takımı'nın 23 kişilik Dünya Kupası kadrosu;

1 Julio Cesar
2 Maicon
3 Lucio
4 Juan
5 Felipe Melo
6 Michel Bastos
7 Elano
8 Gilberto Silva
9 Luis Fabiano
10 Kaka
11 Robinho
12 Gomes
13 Dani Alves
14 Luisao
15 Thiago Silva
16 Gilberto
17 Josue
18 Ramires
19 Julio Baptista
20 Kleberson
21 Nilmar
22 Doni
23 Grafite

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails