6.06.2010

Meksika Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!

Dünya Kupası elemelerine Kuzey-Orta Amerika grubundan katılan Meksika, o grupta ABD'den başka kendisinden daha güçlü ülke bulunmadığı için yine çok kolay bir şekilde grubu 2. sırada bitirerek Dünya Kupası bileti aldı.

Son 6 Dünya Kupası'nın 5'ine katılan Meksika bu sene toplamda 13. kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek. Son 4 Dünya Kupası'nda da gruplardan çıkma başarısı gösteren Meksika, istikrarını Güney Afrika'da da devam ettirmek niyetinde. Gruptan çıksalar bile 2. turda muhtemel rakipleri Arjantin olacağından çeyrek finale kalmaları çok zor görünüyor.

23 kişilik Dünya Kupası kadrosunun 13'ü yerel liginde oynayan Meksika'da Türk futbolseverlerin özellikle de G.Saraylıların gözü Dos Santos'ta olacak şüphesiz. Ancak ben daha çok Meksika maçlarını kalecileri için izleyeceğim. FM'den dolayı kendisine hayran olduğum Ochoa, eğer Oscar Perez yerine ilk 11'de görev alırsa, Meksika kalesine gelen her topta ayrı bir heyecan yaşayacağım kesin.

Takım kaptanlığını yapan Barcelonalı Marquez şu anda Meksika'nın en kariyerli oyuncusu. Ülkesinin defansının da bel kemiklerinden biri ayrıca. PSV'de oynayan Salcido ve Rodriguze ile Stuttgart forması giyen Osorio'da savunmadaki diğer önemli isimler.

Meksika orta sahasında G.Saraylı Giovanni Dos Santos dışında dikkat çeken bir diğer isim Deportivo La Coruna ile La Liga'da forma giyen Andres Guardado. Henüz 24 yaşında olmasına rağmen toplamda 56 kez Meksika milli takım formasını giydi.

Forvet hattında ise 37 yaşındaki Blanco'dan çok şey bekleniyor. 114 milli maçta 38 golü bulunan tecrübeli golcü muhtemelen bu turnuvadan sonra milli formaya veda edecek ve G.Afrika'dan iyi anılarla ayrılmak isteyecek. West Ham United'ta oynayan 34 yaşındaki Franco'da forvet hattındaki bir diğer etkili isim. Arsenal'de forma giyen ve Arsene Wenger'in çok şey beklediği 21 yaşındaki Carlos Vela (28 milli maçta 9 gol) ile 22 yaşındaki Javier Hernandez (12 milli maçta 7 gol), teknik direktör Aguirre'nin forvet için diğer tercihleri olabilir ve turnuvada ses getirebilirler.

Meksika Milli Takımı Forma Numaraları;

1 Oscar PEREZ
2 Francisco RODRIGUEZ
3 Carlos SALCIDO
4 Rafael MARQUEZ
5 Ricardo OSORIO
6 Gerardo TORRADO
7 Pablo BARRERA
8 Israel CASTRO
9 Guillermo FRANCO
10 Cuauhtemoc BLANCO
11 Carlos VELA
12 Paul AGUILAR
13 Guillermo OCHOA
14 Javier HERNANDEZ
15 Hector MORENO
16 Efrain JUAREZ
17 Giovani DOS SANTOS
18 Andres GUARDADO
19 Jonny MAGALLON
20 Jorge TORRES
21 Adolfo BAUTISTA
22 Alberto MEDINA
23 Luis MICHEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails