6.06.2010

Nijerya Milli Takımı Kadro Analizi ve Forma Numaraları!


Kağıt üstünde Afrika kıtasının Fildişi Sahilleri ile beraber en güçlü takımı konumundaki Nijerya, 2006 Dünya Kupası elemelerinde averajla Angola'nın gerisinde kalarak katılamamıştı. Kendi kıt'asında düzenlenen Dünya Kupası'na ise 4 sene önceki kadrolarından daha güçlü bir kadro ile geliyorlar. Gruplarını Tunus'un 1 puan önünde yer alarak namağlup bir şekilde bitirerek bu hakkı elde ettiler.

B grupundaki ilk maçlarını Arjantin karşısında oynayacak olan Nijerya, gruptaki diğer rakipleri Yunanistan ve Güney Kore ile 2.lik mücadelesi yapacak. Eğer Nijerya, Arjantin ile karşılaşırken diğer 2 takım arasındaki maç berabere biterse Nijerya'nın ekmeğine yağ sürülmüş olur.

Takımın 3 kalecisi de İsrail Ligi'nde mücadele ediyor. 2007 yılından beri Hapoel Tel Aviv'de oynayan ve ülkesi adına 54 maça çıkan 28 yaşındaki Enyeama ilk kaleci tercihi olarak banko gözüküyor.

Savunmanın en önemli oyuncusu 7 sezondur Everton forması giyen Yobo. 66 kez milli formayı terleten Yobo'nun stoperdeki partneri CSKA Moskova forması giyen Odiah olacak büyük ihtimalle. Henüz 19 yaşındayken ilk kez milli formayı giyen 25 yaşındaki Taiwo sol bekte takımın vazgeçilmezlerinden. Defansın sağında ise Adeleye şans bulur.

Takımın en önemli yıldızı Obi Mikel'in sakatlanması orta sahada Nijerya'yı baya sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. D.Kiev'in defansif orta sahası Yussuf, Fulham'da forma giyen Etuhu ve La Liga'da Almeira ile harikalar yaratan Uche, Nijerya orta sahasının etkili isimlerinden. Monaco'da top koşturan 19 yaşındaki Lukman Haruna eğer ilk 11'de oynarsa bu turnuvada adından çokça söz ettirebilir.

Nijerya'nın en iyi bölgesi ise şüphesiz hücum hattı. Arjantin gibi forvet mevkiisinde bolca kaliteli isimlere sahipler. Wolfsburg'ta oynayan Martins (33 maç 16 gol) ve Everton'da oynayan Yakubu (49 maç 19 gol) ikilisi forvette ilk tercihler olarak gözüksede 34 yaşındaki veteran golcü Kanu'da Dünya Kupası'nda iyi işler başarabilir. Portsmouth'ta forma giyen Utaka hızı dolayısı ile muhtemelen kanatta oynatılacak. La Liga'da Malaga forması ile ter döken 23 yaşındaki Obinna ile Hoffenheim forması ile Bundesliga'da 7 gol atan 24 yaşındaki Obaisi'de ilk 11 savaşı verecek isimler.

Nijerya Milli Takımı Forma Numaraları;

1 Vincent ENYEAMA
2 Joseph YOBO
3 Taye TAIWO
4 Nwankwo KANU
5 Rabiu AFOLABI
6 Danny SHITTU
7 John UTAKA
8 Yakubu AIYEGBENI
9 Obafemi MARTINS
10 John Obi MIKEL
11 Peter ODEMWINGIE
12 Kalu UCHE
13 Yussuf AYILA
14 Sani KAITA
15 Lukman HARUNA
16 Austin EJIDE
17 Chidi ODIAH
18 Victor OBINNA
19 Chinedu OGBUKE OBASI
20 Dickson ETUHU
21 Uwa ECHIEJILE
22 Dele ADELEYE
23 Dele AIYENUGBA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails